Насловна Политика Замјеник директора БИА Милов оперативац за монтажу афере „Државни удар“

Замјеник директора БИА Милов оперативац за монтажу афере „Државни удар“

11

Бивши црногорски премијер и актуелни предсједник ДПС-а Мило Ђукановић није случајно похвалио безбједносне службе Србије за „кооперативан“ однос када је у питању афера „Државни удар“.

Јасно је да је та афера „крупан залогај“ за црногорску АНБ и да је у њеном монтирању имала помоћ са стране, како од србијанске БИА, тако и безбједносних служби појединих НАТО држава.

Тако Ђукановић, у интервјуу за  хрватски Јутарњи лист, није крио да је, захваљујући сарадњи са званичним Београдом, заокружена афера „Државни удар“.

Што је најважније, захваљујући сарадњи са истражним органима Србије успјели смо реконструирати комплетан мозаик и прикупити важне доказе за судски процес“, похвалио се Ђукановић.

Поставље се оправдано питање ко је био главни Ђукановићев оперативац у БИА задужен за монтирање афере „Државни удар“, односно паковање доказа. Исказ Милоша Јовановића пред Вишим судом у Подгорици школски је примјер како то изгледа када служба обради „свједока“.

Како сазнаје ИН4С, постоје поуздане индиције које указују на то да је замјеник директора БИА Иван Тодоров главни Ђукановићев човјек задужен за ове нечасне радње.

А ко је Иван Тодоров? Рођен је 7. октобра 1967. године у Београду. Завршио је Факултет физичке културе у Београду, а магистрирао на Факултету физичке културе у Нишу. Дуго година се бавио џудом, а професионално је био запослен у Спортском друштву „Црвена звезда“.

Каријеру у МУП-у Србије почео је средином 90-их, као тјелохранитељ Мире Марковић, гдје је као кадар ЈУЛ-а напредовао до 5. октобра. Тада је добио специјални задатак да у иностранству прати једно лице, а када се вратио и кад је видео шта се десило у земљи, одмах је продао своје дојучерашње партијске другове и промијенио страну. У БИА је примљен 2000. године.

За његово име, како преносе београдски медији, вежу се бројне афере, а посебно је индикативна она да је учествовао у масовном прављењу фиктивних досијеа запослених у БИА са исфабрикованим лажним подацима ради њихове компромитације, уколико не буду играли како Тодоров свира.

Очигледно је да је ово богато искуство у фалсификовању и подметању несебично ставио на услузи Ђукановићу приликом монтирања афере „Државни удар“.

Тодоров је, такође, и начелник Управе за безбједност (Пете) која је директно задужена за праћење и контролу радника БИА и МУП-а Србије, односно и за контраобавјештајну заштиту државних институција.

Многи наводе да је Тодоров, користећи службену позицију, направио мрежу криминалца, преко којих је желио да преузме нарко тржиште Србије, али и да „ради“ и развија нарко бизниси у иностранству. Некима од најоданијих сарадника из подземља дао је и службене легитимације БИА, а неке је примио у стални радни однос.

Свака сличност са идентичним активностима црногорске АНБ је, вјероватно, случајна.

Тодоров је, такође, довођен у везу са пословима главном нарко-боса са ових простора Дарком Шарићем, који је био један од главних стратешких инвеститора Владе Црне Горе, док су из ДПС-а за Шарића имали само ријечи хвале.

Овом високом функционеру БИА, како наводе београдски медији, није била страна ни продаја повјерљивих информација којима је располагала та служба. Тодоров је, иначе, једини функционер БИА који има дупло обезбјеђење, стално га прате бар два возила и већи број тешко наоружаних пратилаца.

Наводи се и да Тодоров има богато искуство у мијешању у политичка дешавања, а на душу му се ставља учешће у компромитацији појединих вискох функционера Владе Србије. Тодоров је тако знао да је похвали да је дио најмоћније интересне групе на Балкану, која ће успјешно да „почисти“ све остале и да преузме све уносне послове у региону.

Ради се, дакле, о особи која се идеално уклапа у Ђукановићев миље, тако да наводи о његовој умијешаности у монтирање афере „Државни удар“ имају пуну оправданост. Поготову ако се подсјетимо како се Саша Синђелић преко ноћи авионом Владе Црне Горе обрео у Подгорици и постао свједок сарадник, односно како су појединци из Амбасаде Србије наговарали невино осумњичене да признају кривицу и потврде Катнићеву оптужницу, а за узврат биће ослобођени.

Последња линија одбране – Црква

Тодоров је, иначе, прије неколико дана од стране Епархије Шумадијске одликован орденом Светог Саве другог реда.

Ова информација је већ побудила доста незадовољства у православном клиру и народу, с обзиром на контроверзну биографију Тодорова.

Како сазнаје наш портал, Тодоров нема ни изблиза третман код новог директора БИА Гашића какав је имао у вријеме његовог претходника. Стога, претпостављајући могуће „пензионисање“, Тодоров је, како нам потврђују извори из врха СПЦ, посегнуо за својим везама у Цркви како би се „одбранио“ високим црквеним одликовањем.

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

11 КОМЕНТАРИ

 1. Izdrzi Dikicu, Srbine brate! Crna Gora je guja u nedrima koja je Srbiji zabila noz u ledja , priznajuci medju prvima Nezavisno Kosovo…. I cemu da polemisemo. Milogorci su rekli svoje, ali su i oni popusene lule. Nek zmija otpuze u svoj kamenjrar sto rasparcava Svetu Srpsku Zemlju – Kosovo. Ovo je farsa od sudjenja . Drzati coveka obolelog od karcinoma u tamnici. Nevinog coveka, samo zato sto je Pravoslavac. Rasplesce se i ovo vrzino kolo a onda ce nadam se i Poglavica Duvankesa prijatelj Albanaca na robiju. I Njegos se prevrce u grobu. Kukavna vam majka. Cija majka crnu vunu prede , dzemperasi i ispusene lule Zapada . .⌛

 2. Мушика Дујовић, Борис Савић, Радомир Ивановић, Милић Међедовић – имена која треба добро упамтити. Доћи ће вријеме да се неко постиди због оног што су радили. Они неће сигурно, јер не посједују ништа људско, а што је услов да се неко постиди.

 3. Bratska Srbija je u ovom slučaju pokušaja nasilne promjene vlasti sa elementima terorizma , što veli onaj optuženi Jovanović „revolucije“ , postupila bratski , čak je uvaženi gospodin tadašnji premijer Srbije brat i prijatelj Vučić , javno rekao : „da se za Crnu Goru spremalo nešto više nego strašno, sa elementima inostranosti “ !
  Hvala bratskoj Srbiji , hvala uvaženom gospodinu Vučiću !

 4. Kod komunista su glavni kadrovi bili KONOVODAC; SUSTER; PROLAI STUDENT;ABADZIJA ,i tako redom ,kod ovih novih skojevaca to su DIFOVCI,po prirodi stvari ne bave se nikakvim poslom nego samo gledaju gdje da zauzmu kavo mjesto kao direktor skole ili ovaj bilmez na slici,on i BIJA.
  NEPRIJATELJI NASE DRZVA NIKAD NE MIRUJU,tako su govrili oni iz satre garde,ovi su to malo pojednostavili i ne libe se da kazu da su to uglanom protivnic rezima i izadjnic drzave( koji im brane da istu ne oljackaju),misli se na CETNIKE.
  To je pamet Srbije i Crne Gore,samo naprijed Srbi ,spremite se da pisete DEKLARACIJU za spas ……….., ?????????????????
  DIFOVCI ,snaga drzave!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје