Насловна Политика Заказана сједница Главног одбора СНП-а: Причаће о изборима и Милићу

Заказана сједница Главног одбора СНП-а: Причаће о изборима и Милићу

2
ПОДИЈЕЛИ

Главни одбор Социјалистичке народне партије биће одржан у недјељу, 15. јануара у 12 часова и на њему ће бити анализирани резултати избора 16. октобра прошле године и започети активности за локалне изборе у Никшићу, потврђено је Дневним новинама у овој партији.

У позиву за сједницу су наведене четири тачке дневног реда. Чланови ГО СНП анализираће реализоване активности и остварене резултате на парламентарним и локалним изборима у Андријевици, Будви, Гусињу и Котору који су одржани 16 октобра.

На дневном реду је и предлог одлуке о отварању унутарпартијског поступка предлагања кандидата за одборнике у Скупштини општине Никшић, као и предлог одлуке о критеријумима за предлагање и избор кандидата за одборнике.

Према незваничним информацијама Дневних новина, на овој сједници ће бити ријечи и о неким питањима која предсједник Социјалистичке народне партије Срђан Милић није ставио на дневни ред. Ради се, прије свега, о формирању власти у Котору и у вези с тим о посланичком клубу СНП у Скупштини Црне Горе.

Многи чланови ГО ће тражити јасне одговоре зашто још није формирана опозициона власт у Котору, а нарочито зато што се сједница одржава само дан прије него што за то истиче рок 16. јануара, када би Влада могла да уведе принудну управу у овој општини.

Разговори опозиције о формирању локалне власти у Котору запали су у ћорскокак након што је локални огранак СНП-а, уз подршку предсједника партије Срђана Милића, затражио подршку за мањинску власт СНП-а, што је за многе у опозицији неприхватљиво.

Посланик СНП Александар Дамјановић условио је формирање посланичког клуба договором опозиције о формирању локалне власти у Котору. Дамјановић је прије Нове године преговарао са лидером Демократске народне партије Миланом Кнежевићем о преласку у посланички клуб Демократског фронта, као и о могућем уједињењу СНП-а и ДНП-а. Међутим, још се чекају резултати тих преговора. Тако СНП након четири мјесеца од избора и даље остаје без посланичког клуба, и нема сопствене канцеларије за рад нити средства за финансирање која се добијају из буџета Скупштине.

Тема ће бити и лош резултат на парламентарним изборима и очекује се да нека од бројних струја у овој партији постави и питање одговорности њеног предсједника Срђана Милића. Неке чланове Главног одбора интересује и најављена сарадња, односно коалиција Демократског фронта и СНП-а на предстојећим изборима у Никшићу, и тражиће одговор на питање да ли је Милић водио разговоре о томе са једним од лидера Фронта Андријом Мандићем.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Damjanovicu napusti Milica, pa i Jonicu ( koja se ne moze „snositi“ u zadnje vrijeme), jer ne dijelite iste vrijednosti! Clanstvo bi trebalo da masovno podrzi Damjanovica i da natjeraju prevrtljivog ( a mozda i necijeg igraca ) Milica da podnese ostavku!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here