Насловна Друштво Заједничка акција руских и турских авиона на положаје ИД у Сирији

Заједничка акција руских и турских авиона на положаје ИД у Сирији

0
ПОДИЈЕЛИ

Руски и турски авиони извели су прве заједничке нападе на положаје џихадиста Исламске државе у граду Ал Бабу на сјеверу Сирије, саопштило је данас руско Министарство одбране.

„Руска и турска авијација извеле су данас прве заједничке ваздушне нападе на џихадисте Исламске државе у области око Ал Баба“, рекао је начелник Генералштаба руске војске Сергеј Рудској.

Он је додао да је у операцији учествовало девет руских и осам турских авиона и да је бомбардовано 36 циљева о којима су заједно одлучивали генералштабови војски двеју земаља.

Москва и Анкара потписале су 12. јануара споразум о координацији заједничких ваздушних операција против екстремиста у Сирији, а заједно са Ираном посредовале су у договору о прекиду ватре између сиријске владе и побуњеника који је на снагу ступио 30. децембра.

Русија, Турска и Иран такодје су посредници у директним преговорима између владе у Дамаску и побуњеника, који треба да почну 23. јануара у главном граду Казахстана, Астани.

Рудској је навео да споразум о прекиду ватре „опстаје упркос провокацијама“ и додао да је кршење примирја смањено у посљедња 24 сата, што је, како је оцјенио, „повољно за преговоре у Астани“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here