Насловна Политика Захтјев за изручење Харадинаја почетком наредне недеље

Захтјев за изручење Харадинаја почетком наредне недеље

0
ПОДИЈЕЛИ

Почетком наредне недеље би правосудним органима у Француској требало да стигне захтјев Србије за изручење лидера Алијанске за будућност Косова (АЗБК) и бившег премијера тзв. Косова, Рамуша Харадинаја, сазнаје Радио-телевизија Србије.

С друге стране, адвокат Харадинај, Аријанит Коци рекао је да је захтјев за условно ослобађање Харадинаја поднијет суду у Француској, јавлја Бета, додајући да је он на свом Фејсбук профилу написао да очекује да суд наредних дана размотри тај захтјев.

„Одбрана сматра да су сви правни аргументи на страни Харадинаја, и да ће се ова незавидна ситуација која је била напотребна, врло брзо окончати“, написао је Коци.

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је јуче да Србија неће одустати од захтјева за изручење, пренио је Танјуг.

Алијанса за будућност Косова одржала је јуче у Приштини протест са кога су поручивали „Харадинај је Косово“.

Рамуш Харадинај ухапшен је у сриједу по налогу Србије за хапшење из 2006. године због сумњи да је током 1998. и 1999, у време када је био један од команданата ОВК, починио ратне злочине. Њему је суђено и у Хашком трибуналу за ратне злочине, али је 2012. ослобођен свих оптужби. Надлежни суд у Француској одлучио је у четвртак да Харадинаја задржи у притвору док Србија не достави захтјев за екстрадицију. Харадинај је још једном, 2015. године, био ухапшен на аеродрому у Љубљани, али је после неколико дана био ослобођен, подсјећа Бета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here