Насловна Политика Захтевамо оштру реакцију Србије поводом изјаве Колинде Грабар

Захтевамо оштру реакцију Србије поводом изјаве Колинде Грабар

0
ПОДИЈЕЛИ

Напредни клуб захтева, у свом данашњем саопштењу за јавност, од председника Републике, председника Владе и министра спољних послова да одлучно и оштро реагују поводом изјаве новоизабране председнице Хрватске Колинде Грабар која је Војводину назвала суседном земљом.

Napredni-klub-06

У првом обраћању у својству победника, који је уживо преношен на државној телевизији ХРТ, Колинда Грабар је изговорила: „Борићу се за права мањина у Хрватској да она буде још већа, али ништа мање нећу тражити за Хрвате у Србији, Војводини и у другим сусједним земљама“, што је поздрављено овацијама и аплаузом из публике.

„Оваква скандалозна изјава, па све и да је ненамеран политички гаф, свакако не сме да остане без реакције надлежних у Србији“, наводи се у саопштењу Напредног клуба, достављеном порталу ИН4С.

„Напредни клуб је више пута до сада упозорио јавност да ће питање аутономије на северу Србије бити отворено и да треба превентивно деловати у циљу демократизације, функционалне децентрализације и заштите државне целовитости Србије и укинути нефункционалну, недемократску комунистичку творевину АПВ“, стоји у саопштењу и закључује: 

„Српски званичници не би смели да остану неми на коментаре хрватских политичара којима се нарушава интегритет, суверенитет и вређа српска државност. Србија је једна, јединствена и недељива и то треба јасно ставити до знања“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here