Насловна Политика Захарова: Руска војска заштитила свет од рата

Захарова: Руска војска заштитила свет од рата

1
ПОДИЈЕЛИ

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одговорила је на својој страници на Фејсбуку на критику коју јој је упутио бивши командант ваздушно-десантних снага Владимир Шаманов.

Генерал је био незадовољан зато што руске дипломате називају представнике неких земаља међународним партнерима. Захарова је признала да јој је било непријатно да то чује, јер принцип партнерства представа темељ националне спољне политике. Међутим, истовремено је представница Министарства спољних послова признала да су за последњих неколико година партнери заиста прилично обезвредили овај концепт.

„Да, за ових неколико година било ме је срамота, и не једном. Зато што сам, учествујући у преговорима и слушајући партнере, пред очима видела НАШЕ који су у том истом минуту ризиковали животе или их губили. А нама су у том тренутку говорили о ’другом Авганистану‘, ’умереним побуњеницима‘“.

zaharova

„Видела сам како стручњаци који седе са наше стране стискају зубе… Да, да, после таквих преговора много пута сам желела да проветрим просторију и оперем руке. Зато што су руска војска и морнарица тих година у буквалном смислу леђима, као живи штит, заштитиле свет од новог светског рата“, написала је на својој страници Марија Захарова.

Она је додала да је дуго времена имала површну представу о руској војсци. Томе је допринело и преписивање историје у последњих 25 година, као и проблеми препорода војске. Међутим, последњих година њено схаватање војске и Министарства одбране веома се променило.

„Свакако бих волела да живим у доба светског пацифизма. Али испало је другачије. А кад је већ тако, рећи ћу само једно: момци, хвала вам што постојите, што сте такви како су вас завештали преци, што је са вама безбедно. Поносни смо на вас“, написала је Захарова.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  Ne znam da li je?
  Da nije, za ovaj trenutak da nije, malo precerano receno!?
  A da moze, moze! Kamo niko drugi i ne moze.
  Sve je sad na klackalici, na grdnome kantaru.
  Brzo cemo gledati sta ce da pretegne.
  Rusko mireno, ili evroatlantsko ratno, apokalipticno!
  Kao i uvijek : dobro, ili zlo!
  … Sve blizeci Armagedonu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here