Насловна Друштво Загребачки градоначелник остаjе у притвору

Загребачки градоначелник остаjе у притвору

0
ПОДИЈЕЛИ

Загребачки градоначелник Mилан Бандић остаjе у притвору у Реметинцу jер jе ванрасправно вијеће загребачког Жупаниjског суда одбило жалбу његових адвоката на одређивање истражног затвора.

Milan Bandic

Kако су синоћ обjавили ХTВ и РTЛ, позиваjући се на неслужбене изворе, прихваћене су тврдње Ускока да jе Бандић на слободи ометао кривични поступак и утицао на свједоке, односно прекршио услове о кауциjи.

Kако се очекуjе, правоснажна одлука суда требало би да буде обjављена данас.

Бандић се вратио у притвор у Реметинец 10. марта, након што jе судиjа истраге прихватио тврдње Ускока а донијета jе и одлука о наплати кауциjе од два милиона евра.

Истрага против Бандића проширена jе након што jе предсједница управног вијећа Загребачке фондациjе за помоћ особама обољелим од цереброваскуларних болести Вида Демарин истражитељима испричала да jу jе Бандић у два наврата наговарао да промјени исказ и потпише документ неистинитог садржаjа.

У претходно покренутоj афери Aграм он се сумњичи да jе оштетио град коjим jе управљао 12 година, али и да jе неплаћањем пореза на донациjе примљене у предсједничкоj кампањи 2010. закинуо и државни буџет, а свеукупну штету тужилаштво процјењуjе на око 2,6 милиона евра.

Бандић се спремао да поднесе оставку и издеjствуjе превремене изборе на коjима би учествовао са странком коjу формира, а правосудни органи негираjу да његово поновно враћање у притвор има везе са тим.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here