Насловна Друштво Забрањени сви сутрашњи скупови испред Скупштине Србије

Забрањени сви сутрашњи скупови испред Скупштине Србије

0
ПОДИЈЕЛИ

Сви скупови који су за сутра заказани испред Скупштине Србије су забрањени, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

nebojsa-stefanovic-1374006634-340115

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да је МУП након безбедносних и оперативних провера одлучио да забрани све скупове заказане за сутра испред парламента.

Упозовравам све који размишљају да ипак дођу да полиција неће дозволити ни толерисати било какво окупљање испред Скупштине Србије нити одржавање скупова који су забрањени„, нагласио је Стефановић.

Стефановић је објаснио да је за сутра било заказано пет скупова у различитим периодима које су најавили Заветници, Двери, Иницијатива младих за људска права, Удружење породица киднапованих и убијених од 1998 до 2000 и грађанин Никола Алексић.

Подсећајући да је учешће на скупу најавило више организација и појединаца, Стефановић је рекао да је било пуно неодговорних изјава које уносе хаос, позивају на нетрпељивост и различите поделе, те да је било и пуно неодгоовроих људи којима није било у интересу да размишљају шта је безбедност Србије и интерес њених грђана.

За МУП је безбедност свих грађана важна и нећемо дозволити хаос на улицам било ког града у Србији, па ни Београда„, рекао је Стефановић.

Како је додао, имајући у виду сложеност ситуације у региону, МУП се одлучио на потез који гарантује мир и безбедност у целој Србији“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here