Насловна Друштво Забрана: Депардије не може у Украјину у наредних пет година

Забрана: Депардије не може у Украјину у наредних пет година

0
ПОДИЈЕЛИ

Служба безбедности Украјине (СБУ) забранила је француском глумцу Жерару Депардијеу улаз у земљу на пет година, саопштила је СБУ у одговору на питање украјинског часописа „Апостроф“.

507286_depardje5-rojters_f

– Дана 23. јула 2015. одлучено је да се Жерару Депадијеу, држављанину Француске и Русије, забрани улазак у Украјину на пет година у интересу безбедности наше државе – истиче се у саопштењу, преноси агенција ТАСС.

Украјинска безбедносна служа је документацију везану за Депадијеов случај проследила Државној пограничној служби Украјине.

Депардије и још 567 глумаца, музичара и културних радника из целог света, за које украјинско министарство културе верује да представљају претњу за националну безбедност, нашли су се на украјинској „листи опасних појединаца“.

Украјински министар културе Вјачеслав Кириленко потврдио је могућност предузимања индивидуалних санкција против светски познатих глумаца.

– Министарство је листу са 500 имена, састављену на захтев активиста, послало СБУ која ће закључити да ли те особе представљају било какву претњу за територијални интегритет Украјине. Тек након тога се могу донети санкције – навео је Кириленко.

Украјина досад није забранила ниједан филм у ком се Депадије појављује.

– Та забрана се не односи на филмове у којима игра Депардије – прецизирао је украјински министар, истичући да неће бити забрањени ни у случају да против глумца буду уведене индивидуалне санкције.

Кириленко је потсетио да је Депардије већ на листи 117 руских културних радника за које Украјина сматра да представљају претњу за безбедност.

Популарни француски глумац, који од прошле године има и руско држављанство, наљутио је званични Кијев изјавом да воли „Русију и Украјину, која је део Русије“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here