Насловна Издвојено За заобићи: Мљекара НИКА промовише чиргилицу

За заобићи: Мљекара НИКА промовише чиргилицу

30

Никшићка Мљекара Ника промовисала је на својој страници нови производ, кисjело млијеко, само што код ове мљекаре то није кисjело млијеко, већ по новом црногорском, наметнутом, са непостојећим словом.

Фалскификујући прије свега језик, али и историју, културно и духовно наслеђе, Мљекара Ника прикључила се једном антисрпском корпусу који ових дана узима маха у Црној Гори. 

Тако Мљекара Ника, по савјетима великог црногорског стручњака и зачетника „модерне црногорске лингвистике“ Аднана Чиргића се свјесно одриче дијела тржишта које припада српској језичкој заједници. Рачунајући да је ова компаније из Никшића, то сигурно није занемарљив проценат.

30 КОМЕНТАРИ

  • 2
   0

   Ne kupujem vise niku. no slucaj I ovako se.litarski yogurt velo cesto osjeca na ( miris kravlje balege) ne peru kako treba. Jedno znam necu da kupujem I plus vrsim propaganda da se ne kupuje

 1. 0
  1

  Izvanredno NIKA!
  Ja se ne bi s’ekira ako neko daje prednost inostranstvu jer to pravoshodno rjecito govori o njemu…
  Ovo je slobodna zemlja kao i izbor roditelja da radije kupuju strano nego li svoje, dokazano kvalitetnije.
  Radije pomazuci tudju ekonomiju iako su im clan porodice, rodjak, komsija… NIKIni kooperanti.

  Naravno shvacam da su ovdje sa komentarima zastupljeni mahom posrbice i Sumski…

  • 2
   0

   За овакав текст се добија платинаста чланска дпса. Са све потписом Миљовим. Можда те и предсједник мјесне потапше по рамену, ко зна?

 2. 2
  0

  Ја купујем само производе из наше матичне државе Србије. Све што купујем из Црне Горе је хљеб из пекаре Импек и дневна новина Дан, мада се и то производи српским житом и српском штампаријом. Кад би и остали Срби оволико новца давали Црној Гори колико јој ја дајем она би се одавно распала. Ја јој то и желим у што скорије вријеме.

  • 0
   1

   Interesantna klijentela se okuplja na ovom portalu.
   Mahom Sumski i posrbljeni Crnogorci.
   Mahom bez mozga.
   Primjer:
   Komentator odozgo koristi prepoznatljive rijeci crnogorskog jezika – ‘hljeb’ i ‘vrijeme’ sto ga svrstava medju stanovnike Crne Gore, po automatizmu/
   Ipak, u svome neznanju i uzarenoscu, naziva Srbiju svojom maticnom drzavom.
   To direktno znaci da je u CG dosao iz Srbije.
   Da su mu korijeni u Srbiji (maticna drzava Srbija).
   Sto dalje implicira da je ‘srpstvo’ u Crnu Goru uvezeno iz Srbije (maticna drzava Srbija – SIC!).

   • 0
    0

    A vise.prestanitesa tim cetnicima., kojih nigdje nema. Jos u c. G. Nije pao komunizam,jos su aktivne potomci komunjara I osmanlije poturice

    • 0
     1

     Četništvo koristim kao sinonim za Karađorđeviće.
     Kao uvozni artikal iz Srbije.
     Kao antipod Crnogorstvu i Petrovićima.
     Nadam se da sam pojasnio…

     • 1
      0

      Ближи се смак свијета, кад ботови карактеришу друге људе као ,,без мозга“.
      Или је у питању еволутивни развој бота. Само да, не дај Боже, не почну још да мисле својом главом, јер то значи одрицање од сендвича и 20-50 евра по изборима. А чему онда смисао живота…

     • 2
      0

      Србин сам из Црне Горе,са прецима којих се не стидим,за разлику од тебе и теби сличних,а волио бих те јуначе срести,више но се хљеба најести.Па да видимо ко је вјера а ко је невјера,гњидо једна дукљанска,јадило од јадила,слуго слугањска!

   • 0
    0

    PS и тебе ће се шјетити Његош у истрази потурица…

    Не брини…

    Само ти млати по коментарима да се што прије квалификујеш 😉

 3. 1
  0

  Ja drzim kravu. Ne treba mi ni Nika, ni Srna. Ionako ne bi probao to smece, ni od jednih, ni od drugih. To su sve proizvodi Drps splacina. Zna se kako je pokojni dr stizao do novca. To najbolje znaju tzv. invalidi rada, a sadasnji penzioneri. Cujem da mu je i sin razvio posao sa zelenim kartonimai da uveliko zelenasi. To mljekara je vise pokrice, nego sto je korisna. Drzite kravu ili kozu, ljudi. Pa kada moze pas u stanu, moze i koza na balkonu.

 4. 0
  0

  То Маћа сурутко ! Удри празном главом по језику и музи Аднана.

 5. 1
  0

  Isti su vlasnici i Srne i Nike. Malo ko zna, kad se otvarala mljekara Srna, vlasnici su doveli Miraša Dedeića da im je „osvešta“. Zbog toga nikad ne kupujem Srnu, a sad posle ovoga Niku, ni pod razno.

 6. 2
  0

  То нико мој неће купити. Нити један грађанин Црне горе, који говори српским језиком. Остаће им као купци само montenegrini!

 7. 2
  0

  Браћо и сестре Срби купујмо наше Српске производе из Србије и Српске, има их у изобиљу и Богу хвала са квалитетом су на свјетском нивоу, јер да није тако не би се извозили по читавом свијету.

  Конкретно ево шта ја купујем. Хљеб и кифле у Српској пекари, минералну воду Књаз Милош (Аранђеловац-Србија) – Витинка (Зворник-Српска), млијеко Имлек и Павлака Имлек (Падинска Скела-Београд-Србија и Козарска Дубица-Српска), јогурт и сурутка Пађени мљекара (Билећа-Српска), кафа Гранд (Београд-Србија) и ОМ (Бања Лука-Српска), мед Херцеговачки (Требиње-Српска) паштете Карнекс (Врбас-Србија), сухомеснати производи све из Златиборца (Златибор-Србија), сокови Вино Жупа (Александровац-Србија) Таково (Горњи Милановац-Србија) и Витаминка (Бања Лука-Српска), слаткипи Црвенка, Пионир и Штарк, пиво Зајечарско, Лав и Нектар, итд.

  Дакле ако се сви удрушимо, а Богу хвала има нас Срба преко 50% и бојкотујемо дудукљанско монтепркашке производе брзо ће се овдје ситуација промјенити на боље.
  Ни динар им не остављати!

 8. 0
  0

  ////Taman neka zadojene posrbice pije mlijeko od majke srbije. Uz beogradski, (a u stvari – hrvatski) „Imlek“ dojenje na daljinu../////

  Šalu na stranu, kupujte domaće crnogorsko, nemojte da kupujete iz uvoza, od toga najviše koristi ima DPS-ovuvoznički lobi (Bokan-Lakovic) i srpski TAJKUNI (Mišković-Vučić)!

  Pomažite domaće PROIZVOĐAČE i kooperante (vaše rođake i komšije)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here