Насловна Политика За СДП неприхватљив Приједлог о закупу Мамуле

За СДП неприхватљив Приједлог о закупу Мамуле

0
ПОДИЈЕЛИ

Владин Приједлог одлуке о давању у дугорочни закуп локалитета острво Ластавица са тврђавом Мамула у херцегновској општини, који је у скупштинској процедури није прихватљив за Социјалдемократску партију СДП, саопштила је посланица СДП Драгиња Вуксановић.

8-kongres-sdp-a

Она је на конфренецији за новинаре казала да постоје правни и економски разлози као и одредбе у уговору које нијесу прихватљиве.

Између осталог постоје закони који се руше Приједлогом за Мамулу. А то су закон о морском добру и имовини, као и системски закон. Такође, тим Приједлогом руше се и дрзавни интереси, а предуслов за сваки пројекат је да се прецизира“, поручила је Вуксановић.

Она је поручила да СДП нема ништа против валоризације пројекта, али да се заштите државни интереси, а самим тим и интереси грађана.

Посланици у Скупштини сјутра ће се изјашњавати о овом Владином Приједлогу.

Подсјећамо да Законодавни одбор Скупштине 28. јула није подржао Приједлог одлуке о давању у дугорочни закуп острва Ластавица са тврђавом Мамула у општини Херцег Нови. За тај акт гласало је шест представника ДПС-а, док је исто толико чланова одбора из опозиције и СДП-а било против.

Уговор о дугорочном закупу острва Ластавица са тврђавом Мамула потписан је са компанијом Ораском дивелопмент холдинг, власника Самиха Савириса крајем фебруара ове године, након што су преговори између Владе и те компаније почели у мају прошле године.

Уговор о закупу потписан је на период од 49 година, а Ораском је понудио 1,5 еура по метру квадратном за закуп земљишта и 0,9 еура за закуп акваторијума.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here