Насловна Друштво За руске туристе биће повољнији аранжмани

За руске туристе биће повољнији аранжмани

0
ПОДИЈЕЛИ

Tри водећа тур оператора, „Р турс“, „Прометеус“ и „Туи Русиа“, који доводе госте из Русије и некадашњих совјетских република, затражиле су званично од црногорских хотелијера да снизе цијене аранжмана за предстојећу љетњу сезону.

budva

То су „Вијестима“ потврдили представници страних тур оператера, а своје захтјеве су предочили и на састанку са министром туризма Бранимиром Гвозденовићем, 30. децембра у петровачком „Паласу“.

Нико засада не помиње о коликом снижењу цијена је ријеч, али су у својим званичним дописима сви навели да оне морају бити ниже.

Аранжмани за руско и тржиште до сада су за готово 40 одсто веће од оних који се нуде западноевропском тржишту.

Уједно, туристи из Русије гарантовали су одличну зараду, па су њихов изостанак још прошле сезоне домаћини добро осјетили по заради.

Да се нешто мора мијењати схватио је и министар Гвозденовић који је након састанка уочи Нове године представницима тур оператера, агенција, авио превозника и хотелијера рекао “како се мора повећати конкуретност Црне Горе са аспекта цијена“.

„Сагласни смо да морамо да задржимо тржишта попут руског, али и да интензивно радимо на отварању нових“, казао је Гвозденовић.

Будви од празника четири милиона

У Будви је за прва три дана празника остварен промет од око четири милиона еура. Предсједник Општине Лазар Рађеновић, осим тога, за ТВЦГ је рекао и да је Будва имала успјешан новогодишњи програм који је потврдио максиму да добро осмишљени догађаји доводе госте.

Тродневна прослава је коштала 210.000 еура, а Будву је посјетило више од 20.000 гостију. У хотелима одмара 3.200, а у приватном смјештају 17.000 туриста, углавном, из Србије и Русије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here