Насловна Друштво За реконструкцију зграде Амбасаде Србије из буџета Црне Горе скоро 370 хиљада...

За реконструкцију зграде Амбасаде Србије из буџета Црне Горе скоро 370 хиљада еура

0
ПОДИЈЕЛИ

Влада Црне Горе ће из Текућих буџетских резерви за реконструкцију зграде Амбасаде Србије у Булевару Ивана Црнојевића 10 у Подгорици дати око 370 хиљада еура.

ambasadasrbije

То стоји у Приједлогу Информације о обезбјеђивању средстава из Текуће буџетске резерве за потребе реализације Уговора о извођењу радова Амбасаде Србије у Црној Гори који је данас усвојила Влада.

Управа за имовину Црне Горе обратила се захтјевом за обезбјеђивање средстава из Текуће буџетске резерве за потребе реализације Уговора о извођењу радова Амбасаде Србије у Црној Гори.

Наиме, Влада Црне Горе је на сједници 27. марта 2014. године, размотрила Информацију о постојећој и будућој локацији дипломатско-конзуларних представништава Црне Горе у Србији и Србије у Црној Гори. Такође, поменутим закључцима дата је сагласност за закључење Споразума између Црне Горе и Србије о уступању непокретности на реципрочној основи за смјештај дипломатско-конзулраних представништава.

„Тако су МВПЕИ и Министарство финансија задужени да из средстава из својих буџета као и средстава Текуће буџетске резерве, обезбиједе средства за адаптацију и реконструкцију непокретности у Булевару Ивана Црнојевића број 10 у Подгорици“, казали су у Влади.

На јавном надметању најповољнију поднуду за извођење радова дао је Архитекстонски атеље д.оо. из Подгорице, а за ту намјену је тражио 367.387,30 еура.

„Имајући у виду све наведено, средства потребна за реализацију Уговора о извођењу радова Амбасаде Србије у Црној Гори, у износу од 367,387,50 еура, обезбиједиће се из средстава Текуће буџетске резерве након окончаних привремених ситуација“, казали су у Влади.

Подсјећамо, у садашњој Амбасади Србије некада је бика дирекција предузећа Путеви.

Амбасада Србије прије тога је била смјештена у Херцеговачкој улици број 18 у Подгорици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here