Насловна Друштво За подстицај кластера и до 10.000 евра

За подстицај кластера и до 10.000 евра

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство економије је расписало Јавни позив за учешће у „Програму подстицања развоја кластера у Црној Гори до краја 2016. године“ за 2015. годину.

evri

„Циљ Програма је финансијска подршка за предузетнике, микро, мала и средња привредна друштва у стопостотном приватном власништву који су дио кластера, ради превазилажења „уских грла“ у пословању“, објашњавају у Министарству.

Како су додали, финансијска подршка је усмјерена на покриће трошкова набавке производне опреме, изузев ИТ опреме и саобраћајних средстава, а заснована је на принципу рефундације тј. повраћаја дијела трошкова.

„Одобрена помоћ од стране Министарства економије ће покривати до 70 одсто оправданих трошкова набавне вриједности опреме без пореза на додатну вриједност – ПДВ, или највише до 10.000 евра по једном апликанту. Преосталих 30 одсто трошкова набавке опреме покрива апликант, из сопствених извора. Предузеће финансира 100 одсто свих трошкова набавке опреме за коју конкурише, а онда му се након подношења документације која доказује утрошак средстава набавке опреме одобрава финансијска помоћ (рефундација)“, истичу у Министарству.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here