Насловна Друштво За непуних мјесец дана нестала четири малољетника

За непуних мјесец дана нестала четири малољетника

0
ПОДИЈЕЛИ

Током прошле године црногорској полицији пријављен је нестанак 178 особа. За девет се још трага али, како кажу у Управи полиције, најтеже је ући у траг дјеци.

nikolina2_0

Прошле године пријављен је нестанак 45 малољетника, док је у јануару ове године пријављен нестанак четворо дјеце. Међу њима је петнаестогодишња Даниловграђанка Николина Нина Љиљанић која је нестала прије четири дана.

Николина је само једна од осам особа чији је нестанак пријављен од почетка ове године.

„До сада су пронађена три лица, док на проналаску пет лица полицијски службеници предузимају активности. Од осам лица чији је нестанак пријављен, чити су малољетна. Од та четири, пронађена су два малољетника. За двоје још трагамо, једна је Даниловграђанска Николина Љиљанић, а други штићеник Центра за дјецу и младе „Љубовић“ који се и раније удаљавао из ове установе“, казао је за ТВ Вијести шеф Групе за потражњу, дјелатност СКП Саша Ђуровић.

Подсјећамо, из Управе полиције је саопштено да интензивно трагају за несталом дјевојчицом из Даниловграда, и појашњавају да се свако удаљење особе од куће или мјеста боравка које породица или нека друга особа пријави полицији, сматра нестанком.

У јануару је нестао и двадесетогодишњи Лука Марковић из Никшића. Посљедњи позив од несталог младића, у ноћи између понедјељка и уторка након дочека православне Нове године, примила је његова дјевојка која ради у Будви. Од тада му се губи сваки траг.

Из полиције истичу да се интезивно ради и на његовом проналаску. Потрага има своју процедуру, а детаљном анализом полиција јасно утврди мотиве због чега се неко одлучи да побјегне од куће.

„Анализе показују да се лица удаљују од кућа и породица из различитих личних разлога, међу којима су социјални, емотивни, финансијски, породични и други разлози“, закључио је Ђуровић.

Само током прошле године у полицији је формирано 178 досијеа несталих. Потрага је дала резултате за њих 157. Пронађени су живи, док се у 12 случајева показало да су починили самоубиство. За девет особа се и даље трага.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here