Насловна Политика За девет мјесеци изненада умрло шест руских дипломата

За девет мјесеци изненада умрло шест руских дипломата

3
ПОДИЈЕЛИ

Необичан низ смрти руских амбасадора у иностранству настављен је када је у базену у својој резиденцији у Картуму нађен мртав амбасадор у Судану.

Он је шести високоопозициони дипломата Русије који је изненада умро у прекоморским земљама од прошлогодишњих америчких избора, пише “Индепендент“, преносе регионални медији.

Судански министар спољних послова објавио је изјаву у којој потврђује да је Миргајас Ширински, који је био у раним шездесетим, умро у Картуму, али није навео узрок смрти.

Портпарол руске амбасаде рекао је да је Ширински имао срчани удар. Портал АФП цитирао је портпарола полиције који је рекао да је амбасадор пронађен у свом базену.

На дан америчких избора, руски диломата Сергеј Кривов пронађен је како лежи у несвјести на поду руског конзулата у Њујорку, са повредом главе. Руски званичници касније су изјавили да је умро од срчаног удара.

У децембру је Андреј Карлов 62-годишњи руски амбасадор у Турској упуцан у леђа док је држао говор на изложби фотографија у Анкари. Човјек у одијелу и кравати испалио је осам хитаца и викао “Алаху Акбар“, те “Умиремо у Алепу, умиремо и овде“.

У јануару је руски конзул у Атини, 55-годишњи Андреј Маланин пронађен мртав на поду купатила у свом стану. Полиција је навела да се чини да је Маланин умро природном смрћу.

Неколико недеља касније, руски амбасаор у Индији Александар Кадакин умро је након кратке болести у 68. години. Каније је објављено да је умро од застоја срца.

У фебруару се Виталиј Чуркин, руски амбасадор у УН, срушио у канцеларији и умро. Тестови након смрти показивали су да је страдао од срчаног удара, али тада су званичници навели да су потребна даља тестирања.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Велики број србских владика,патријараха је тако отишао у Беч и није се никада вратио. И Примас србски,Никола Добречић,надбиксуп барски јер је био ватрени Србин је отишао у Зг и напрасно умро. Манојло Грбић,најавио наставак књиге Карловачко владичанство и умро..Андрија Торкват Брлић млад умро,Србин католик..а и писао је у Југословнекким новинама о томе како студенти из Србије масовно умиру у Њемачкој..дакле обезглавити интелигенцију једнога народа да би над остатком масе лакше владали.Отуда и банују трајно Малагурског,мене и сл.на википедији..дају отказе професорима који су неподобни,а своје послушнике постављају на све челне институције…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here