Насловна Друштво Вуловић: Котор од своје луке нема никакве користи

Вуловић: Котор од своје луке нема никакве користи

0
ПОДИЈЕЛИ

Котор мора располагати луком али не у приватном влашниству неколицине недодирљивих који луком управљају на тај начин да паре троше буквално без контроле, а да град од своје луке нема готово никакве користи, сматра члан Иницијативног одбора Демократа Шпиро Вуловић.

kotor-montenegro

Он је казао да се двије партије утркују да надмудре једна другу и Котору силом отму луку.

Једни под плаштом приватизације, а знамо што то значи у нашим условима, а друга као заштитник Котора и луке се противи приватизацији, али не ни због Котора, ни луке, ни грађана Котора, већ само зарад личних интереса„, казао је он.

Дозволимо ли да и лука “отплови” према Подгорици, онда, додаје Вуловић, не остаје ништа Котору који је одувијек био град помораца “који су широм свијета славом китили и Котор и Боку”.

Према његовим ријечима, Црногорска пловидба је најбољи показатељ и незнања и нестручности.

„Прије свега основати двије засебне компаније са по два брода, Црногорска пловидба и Барска пловидба, само да би се залуђеном народу показало како наша успјешна власт може направити чудо и из пепела претходних компанија подићи нове. Резултат тог великог и успјешног посла је сљедећи. Губитак само Црногорске пловидбе у првом кварталу ове године 4,4 милиона евра, акумулирани губитак 9,1 милиона евра. Укупна потраживања од стране Ексим банке 44,2 милиона евра. Ови сјајни резултати су постигнути са новим бродовима које тек очекују доковања и неопходна улагања у ремонте, тј. значајнији трошкови.  Из свега овога је лако видјети да су сви ти послови око оснивања компанија били само у циљу дневнополитичких и личних интереса, а на велику штету свих грађана који ће коначно и вратити сав дуг кинеској банци„, истакао је Вуловић.

Дугорочно корисно би било, сматра Вуловић, да се на те бродове укрца максималан број кадета и асистената строја, који иначе веома тешко могу доћи до запослења.

Њихове плате не би посебно оптеретиле пословање компаније а држава и Котор би од њихових каснијих девизних зарада на страним компанијама имао вишеструке користи„, рекао је он.

Вуловић наглашава да компанију под овим и оваквим менаџментом и владиним експертима чека судбина Југооцеаније и Бродоградилишта, у којем је ових дана проглашен стечај и поред, до јуче одличних пословних резултата и упослености.

Ми которске Демократе видимо гдје ово све води, и надамо се да ћемо заједно са вама успјети осујетити лешинаре да разграбе и задње комаде плијена„, закључио је Вуловић.    

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here