Насловна Политика Вулин: Вучић човек ког не можете да уцењујете

Вулин: Вучић човек ког не можете да уцењујете

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар Александар Вулин оценио је да је српска делегација у Бриселу показала способност да се бори докле год се не приближи најбољем решењу за Србе на КиМ.

vulin

Он је додао да одбијање Приштине да формира Суд за ратне злочине показује да су косовске власти неспремне да преузму одговорност за све што су радиле годинама.

„Поносан сам на државну делегацију у Бриселу у последњој рунди разговора. Премијер Вучић је још једном показао да није човек којег можете да уцењујете и да вршите притисак, а да он уради било шта што није у интересу српског народа“, рекао је Вулин.

Он је додао да очекује да ће се српска делегација и убудуће тако понашати, као и да је најбоља гаранција српском народу што имамо „таквог премијера“ и способност да се боримо и будемо упорни докле год не будемо најближе најбољем решењу за Србе на КиМ.

Министар за рад, борачка и социјална питања је истакао и да одбијање да се формира Специјални суд у Приштини говори колико су власти на Косову неспремне да преузму одговорност за све што су радиле годинама.

„Они не желе да изађу у сусрет, али не Србима, јер ово није прича о Србима, ово је прича о људским правима и поштовању елементарних правила по којима кад извршите злочин, морате да одговарате за њега“, оценио је Вулин. Према његовим речима, Приштина без великих притисака није у стању да уради оно што је обећала и оно што је нормално.

Србија, додао је Вулин, суди и судиће за ратне злочине без обзира на националност и упитао зашто у Приштини сматрају да је уступак судити за ратне злочине.

„Судити за ратне злочине није уступак било коме, посебно не Србима. То је цивилизацијска тековина. Ако то нису у стању да разумеју и ураде, онда морају озбиљно да се замисле где живе“, рекао је Вулин и додао да је тај Суд добродошао, иако закаснео.

На питање да ли је за Србију боље да тај суд формира Савет безбедности УН, Вулин је рекао да се Србија тиме не бави и да је мање важно на који ће начин суд бити формиран.

„Најважније је да се специјални суд успостави и да неко конацно одговара за све побијене и прогнане Србе са КиМ“, рекао је Вулин.

Он је додао и да не верује да је косовско друштво баш толико демократско да два дневна листа и демонстрације могу да промене званичну политику.

„Постоји, међутим, подстицање јавности да буде оправдање да власт нешто не уради, то су игре њихових политичара. Србија не игра игре и очекујемо да се и остали тако понашају“, закључио је Вулин.

Вулин је данас са малишанима са Косова и Метохије обишао Зоолошки врт.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here