Насловна Политика Вулин: Србија не може да прихвати ријеч геноцид

Вулин: Србија не може да прихвати ријеч геноцид

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да нико не спори да је злочин у Сребреници био страшан, али да је неприхватљиво да се читав народ окриви као колективни злочинац и Србија не може за оно што се догодило у Сребреници да прихвати ријеч геноцид.

vulin 11

Вулин је гостујући на ТВ Пинк рекао да Србија не може за оно што се догодило у Сребреници да прихвати ријеч геноцид за народ Јасеновца, Јадовна, Братунца, који је страдао у „Бљеску“ и „Олуји“.

Он је оценио да је најважније да Савет безбедности Уједињених Нација није усвојио резолуцију у којој се догађаји у Сребреници означавају као геноцид.

Поводом усвајања резолуције Европског парламента у којој је осудио оно што се догодило у Сребреници, Вулин је истакао да му је жао што је тај парламент донео једнострану резолуцију и што није у стању да се издигне изнад стереотипа који се ствара деценијама.

Вулин је рекао да му је жао што ЕП није у стању да погледа истини у очи и можда чак формира комисију са Србијом, Републиком Српском, БиХ, да истражи шта се стварно десило око Сребренице.

Жртве вређа када реч геноцид користите као политичку пријетњу, као политичку уцјену, када читаву једну резолуцију највишег органа планете земље, Савјета безбједности УН сводите на политичку трговину„, казао је Вулин.

Србија поштује жртве и њен предсједник владе је први лидер у региону који је имао храбрости да каже да не да свој народ који није геноцидан, али да то не значи да се неће поклонити на гробљу другог народа, рекао је Вулин и додао да државник ради оно што је добро за његов народ.

Замолио сам премијера да води рачуна о безбједности

Вулин је истакао да је „добро за Србију и велика ствар што премијер Александар Вучић иде на комеморацију у Поточаре“, али да га је замолио да води рачуна о својој безбедности више него иначе.

Замолио сам га да води рачуна о својој безбједности више него иначе, али је он рекао да га то не занима„, рекао је Вулин.

Он је апеловао на „домаћине“ да воде рачуна о томе да се не појаве неке организације које ће вријеђати премијера Вучића поручивши да, „како се односе према предсједнику Владе Србије, тако се односе и према српском народу„.

Србија поштује жртве и њен председник владе је први лидер у региону који је имао храбрости да каже да не да свој народ који није геноцидан, али да то не значи да се неће поклонити на гробљу другог народа, рекао је Вулин и додао да државник ради оно што је добро за његов народ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here