Насловна Политика Вулин: Признање Косова и Метохије не долази у обзир

Вулин: Признање Косова и Метохије не долази у обзир

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин изјавио је данас да признање независности Косова и Метохије не долази у обзир, као и да изјава потпредседнице Европског парламента Урлике Луначек представља један вид притиска и лични став, а не став институције.

Aleksandar-Vulin-13

„То јесте вид притиска, то није став једне иституције, то је став једне особе, једног функционера, који не може да говори у име европских институција“, рекао је Вулин новинарима у Београду. Вулин је додао да „што се нас тиче, признање (независности) Косова не долази у обзир“.

„О томе смо говорили и на почетку владе и ту се није ништа променило и ништа се неће променити. Да смо хтели, и да је само то, ми смо до сада могли да признамо независност Косова, али наравно да то нисмо хтели да урадимо“, истакао је Вулин.

Вулин је рекао да пут Србије ка ЕУ не води преко Косова и Метохије, већ преко 35 поглавља, од којих је једно које се односи на Косово и Метохију.

„Јел би то значило да признањем Косова и Метохије не морамо да решимо буџетски дефицит, јел би то значило да признамо Косово и Метохију и не морамо да решимо проблеме у правосуђу или у борби са криминалом, јел би то значило да није важно каква нам је економија, него је само важно да ли признајемо Косово и Метохију? Такву филозофију апсолутно одбијамо, Косово и Метохију нећемо признати и тачка“, поручио је Вулин.

Луначек је пре пар дана рекла да ће нормализовани односи са Косметом  и на крају и признавање Космета  бити услов за улазак Србије у ЕУ, истакавши да о тако нечему не постоји никакав документ, али да је то „политички консензус“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here