Насловна Друштво Вулин позвао грађане да подрже „Српску“

Вулин позвао грађане да подрже „Српску“

1
ПОДИЈЕЛИ

vulin

Док је Срба на Косову и Метохији Србије ће бити и биће је баш онолико колико има вас, поручио Александар Вулин грађанима у Косовској Митровици. Изалском на изборе грађани праве темељ свог присуства на КиМ, рекао Крстимир Пантић.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин позвао је грађане на Косову и Метохији да изађу на изборе у недељу и подрже кадидате Грађанске иницијативе „Српска“.

Вулин је позвао Србе у Косовској Митровици и Звечану да подрже кандидате „Српске“ Крстимира Пантића и Вучину Јанковића.

На нама је да изаберемо како треба, да изаберемо да Србија остаје на Косову и Метохији, рекао је Вулин истичући да су Србија људи и да ако хоћемо везу са Београдом, ако хоћемо уз своју Србију онда треба да изаберемо људе који на Србију личе, са којима се Србија слаже.

„Вашим изласком на изборе, вашим јасним опредељеним избором ви чувате Србију овде, ви јој поручујете да јој је место овде и да нема где да иде. Док је Срба на Косову и Метохији Србије ће бити и биће је баш онолико колико има вас“, рекао је Вулин на завршној трибини “Српске” у Косовској Митровици.

Он је окупљенима у амфитеатру Факултета техничких наука рекао да их је упознао на барикадама и да исту храброст тражи од њих сада, да не буду ништа мање храбри и ништа мање поносни, да у недељу изађу на изборе и да никада не дозволе да Србије на овом простору не буде.

Вулин је запитао да ли је боље поновити “несретно крајишко искуство” или преузети судбину у своје руке, нагласивши да не да ником да протера Србе, да запусте Митровицу, север и југ Косова, да не да више ником да дели Србе на северне и јужне.

„Тамо где немамо своје градоначелнике и свог судију, полицајца и учитеља немамо ни вртиће, немамо ни породилишта, тамо нас нема, тамо је само успомена остала од нас, успомена коју гледају да затру, успомену коју хоће да је нема“, рекао је Вулин.

Променио се свет око нас, а ми морамо да му одговоримо и кажемо да смо разумели промену и да нећемо одустати од своје земље, нећемо одустати од себе самих, права да трајемо тамо где смо се родили, рекао је Вулин.

Кандидат Грађанске иницијативе „Српска“ за градоначелника северне Косовске Митровице Крстимир Пантић изјавио је да ће као градоначелник имати исти однос према свим грађанима, укључујући и оне који су минулих дана ружно говорили о њему.

Пантић је на завршној трибини „Српске“ у Косовској Митровици поручио да грађани изласком на изборе праве темељ свог присуства овде и да се зато „морамо потрудити да темељ буде чврст, стабилан како би кансије могли да надограђујемо наше институције и да помогнемо држави Србији да њено присуство на овим просторима буде јаче и видљивије него до сада“.

„Као градоначелник Косовске Митровице имаћу исти однос према свим грађанима чак и према онима који су о мени говорили ружно, који су се понашали онако како није требало. Желим да са овог места поручим да им пружам руку поново, да желим да са њима будем пријатељ, са свима да делим добро и зло, јер знам да и они као и ја, волимо Србију и Косово и Метохију“, истакао је Пантић.

Он је апеловао на Србе да оставе поделе по страни, јер, како је објаснио, оне никада нису донеле добро, па неће ни сада и позвао их да се уједине и заједно граде будућност, додавши да ће од недеље општинска врата бити отворена за све грађане Косовске Митровице.

„Трудићу се да посао обављам на најбољи начин и понављам – спреман сам да са свима заједно радим на остварењу наших циљева, а то је да останемо део Србије. Зато вас позивам да изађете на изборе у недељу са пријатељима и комшијама, јер ћемо тако показати и Албанцима и међународној заједници да нам је стало до Косова и Метохије, Србије и наше деце“, нагласио је Пантић.

Пантић је казао да Срби сада контролишу четири општине, а да ће након локлних избора у покрајини имати контролу над десет у којима ће Срби врло јасно и гласно казати Хашиму Тачију и међународној заједници да они изласком на изборе нису признали косовску независност, да нису косовари, већ Срби – држављани Републике Србије.

Тај глас неће се чути само у Београду од 1. децембра, глас Срба ће морати да се чује много даље, чуће га и уважавати у Бриселу и Вашингтону, јер више нећемо бити нелегални и паралелни, наше институције ће бити признате у свету, поручио је он.

Пантић, који је и заменик директора владине Канцеларије за КиМ, рекао је да Влада Србије никада није, нити ће оставити свој народ на Косову и Метохији, да неће признати независност Косова, јер на то нико нема право.

На завршној предизборној конвенцији Грађанске иницијативе „Српска“ у Грачаници начелник косовског управног округа и председник ГИ „Српска“ Владета Костић позвао је бираче да у недељу изађу на биралишта и гласају за кандидата „Српске“ за градоначелника Грачанице, Бранимира Стојановића.

На Конвенцији су говорили новоизабрани одборник у СО Грачаница Бранка Костић, посланик у републичком парламенту са КиМ Звонимир Стевић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Малинка Митровић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here