Насловна Политика Вулин: Није прва хришћанска глава одсечена у Сирији већ у Подрињу

Вулин: Није прва хришћанска глава одсечена у Сирији већ у Подрињу

4
ПОДИЈЕЛИ

Министар рада Александар Вулин изјавио је данас да је прва хришћанска глава одсечена у Подрињу када је убијен Драган Поповић и да је Европа тада окренула главу.

aleksandar-vulin

Вулин је у Зочишту код Ораховца изјавио да није прва хришћанска глава одсечена у Сирији већ у Подрињу када је одред муџахедина поносно подигао одсечену главу Драга Поповића и узвикивао “Алаху екбер”.

„Тада је Европа окренула главу и није хтела да се суочи са тиме зато што је била потребна истина о Србима коју ова одсечена глава потпуно поништава“ рекао је Вулин.

Он је навео да су Срби још тада упозоравали на опасност од верског екстремизма.

„“Данас када се то зло, на које смо ми упозоравали, са којим смо се носили излива по улицама Париза, Лондона, Мадрида, Њујорка; када то зло прави некакву исламску државу у којој нема места за различиту веру, у којој нема места ни за кога, данас би свет могао да се сети где је све почело”“ рекао је он.

Вулин је подсетио да је на Косову у Призрену одсечена глава монаха Харитона и да је свет тада окренуо главу и није за хришћанским монахом пожалио и тражио одговор.

„“Да ли треба да вас подсетим да је 17. марта 2004. спаљена средњовековна црква под заштитом УНЕСЦО-а и свештенство протерано. То је био верски сукоб, када палите цркву не може да буде другачије“ рекао је Вулин.

Он је казао да нема одговор на питање шта Влада Србије треба да уради да Срби не буду дежурни кривци.

„Не знам, на то питање немам одговор. Ми смо народ који је показао да хоће разумевање, хоће помирење, да разговара са својим окружењем, да хоће да прихвати сопствене грешке, да хоће да пусти сузу и на туђем гробу”“ рекао је Вулин.

Ако све то није довољно, казао је министар, ја стварно не знам шта, како ћемо ми престати да будемо дежурни кривци.

„Постоји један суштински проблем – истина о Србима није наша истина и није истина уопште. Истина о Србима је истина коју су правили за себе и по себи да би оправдали бомбардовање, комадање Србије, да би оправдали разбијање тадашње Југославије и прављење нових држава“ рекао је Вулин.

Зато су морали да имају истину о нама која би оправдала све ово. Како време пролази, као што видите многи пријатељи из света све гласније говоре каква је истина заправо, закључио је Вулин.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Jedina prava istina je da su Srbi krenuli u rat za stvaranje velike Srbije bez nacionalnih manjina, posbno muslimana koji su morali bit prtjerani ili po kratkom postupku kao u Srebrenici! Ako to imaš u vidu razumjećeš sve nevolje kroz koje su u borbama nailazili Srbi!

 2. 0
  0

  @ (muslimanska) Istina – Takija

  …tvoja budalasta izjava (obmana) ne zaslužuje komentar…malo da te edukujem mamlaze…

  ТАКИЈА: учење које даје верски легитимитет, право муслиману да лаже. По њој муслиман може лажно да негира да је муслиман ако је на то приморан јер би штета од храброг инсистирања на вери могла да буде већа од користи. Тако да кад год је муслиман приморан да лаже опрашта му се. Њему је заправо чак и наређено да се служи обманом ако ће то донети корист исламу. То је та Такија.

 3. 0
  0

  Kakva zvijer mora biti neko da negira ovakve zločine, čak i da ih opravdava! To samo znači da bi takva kreatura u sličnim okolnostima radila ista, pa čak i gora nedjela!

 4. 0
  0

  Око 8000 муџахедина се борило у БиХ на страни армије Алије Изетбеговића.На видео записима се види кад Алија обилази њихове кампове у Зеници и другдје.Иначе они су стизали уз прећутну сагласност запада преко Хрватске и Словеније.Сада имамо Ошве код Маглаја,Бочињу код Брчког и ко зна колико ,,спавача,, као што је овај са @istina.Такви као он и користе ткзв такију и представљају се као Црногорци зарад вишег циља тј исламске државе. Питање за @istina још једном како сте прошли у Плаву и Гусињу 1912 од Црногораца краља Николе???

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here