Насловна Политика Вулин: Колико Јасеноваца је потребно да би неко рекао „поштујем српске жртве“

Вулин: Колико Јасеноваца је потребно да би неко рекао „поштујем српске жртве“

2
ПОДИЈЕЛИ

У Србији је сада генерација политичара који се не стиде да говоре оно што мисли њихов народ и не мислим да истина може да вређа било кога, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

vulin

У војној акцији Олуја из Хрватске је протерано 250.000 Срба и то је тужан дан за нас. Да ли ћемо због тога покварити наше односе са Загребом? Не верујем„, рекао је Вулин.

Колико знам, рекао је он, ни једна релевантна организација која заступа Србе у Сабору и уопште у политичком животу неће учествовати у обележавању 20. годисњице „Олује“.

„Да ли ће неко појединачно учествовати, не знам. Уосталом, у чему да учествује? У обележавању тога да су им протерани сународници? Који то Србин може да уради и ко би то уопште могао да тражи од Срба?“, упитао је Вулин.

На констатацију да га је „Јутарњи лист“ прозвао Вучићевим „министром за Хрватску“, због оног што је говорио о кардиналу Степинцу, на Јадовну, о Анти Готовини, Вулин је рекао да то нису његови ставови, „то је историјска истина“, наводећи да још чека да му „Анте Готовина каже да није усташа“.

„Када Јеврејин (Ефраим Зуроф) говори, он има право да каже да је Степинац срамота за Римокатоличку цркву, о томе председница и цела хрватска влада ћуте. А кад Србин исто говори, онда му се отвори небо и земља. Дакле, у Хрватској Србине не сме да каже да је Степинац није светац и Србин не сме да говори о усташтву„, рекао је Вулин.

Он је указао на то да су Срби у протеклим деценијама показали способност да се суоче са сопственим грешкама, да се суоче са људима који су вршили злочине у њихово име.

Прве пресуде за злочине у БиХ донете су овде, у Србији, пре Хашког трибунала, без притиска међународне заједнице, у време када смо били под санкцијама. Већина других народа то није урадила. Њима је, изгледа, тешко да изађу из своје улоге праведне борбе и дођу до тога да су у тој праведној борби чинили злочине. Колико јама, Јасеноваца, Јадовна, Братунаца је потребно да би неко, било ко, из било ког народа у окружењу који су учествовали у свему томе, рекао: Ја поштујем српске жртве и извините„, рекао је Вулин.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Реци то Соњи Бисерко ,Вулине.Па није наша Соњица луда да напада Зурофа за изјаве о Степинцу и НДХ.А Србе да пљује па може јој се .И то усред ,,демократског,, Београда.

  2. 0
    0

    Bajo, svaka čast na komentaru, podržavam u potpunosti! Nije kriv ni Zagreb ni Sarajevo ni Priština, slobodno možemo dodati i Podgoricu, kriv je Beograd! Sve dok Beogradom vladaju Sonja Biserko, Nataša Kandić, Jelena Milić, Biljana Srbljanović, NUNS, „Žene u crnom“, „Inicijativa mladih za obrazovanje“ (to je ona opskurna NVO koja je pozivala Tačija u „prijateljsku“ posjetu Beogradu!!!), nema sreće!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here