Насловна Друштво Вулин: Извињење Грабар Китаровић због српских чоколадица je расизам

Вулин: Извињење Грабар Китаровић због српских чоколадица je расизам

0
ПОДИЈЕЛИ

Реакција хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић због тога што је дјеци у Дубровнику подијелила пакетиће међу којима су биле и српске чоколадице примјер је несхватљивог расизма, по којем све што долази из Србије, макар и чоколада, у Хрватској представља пријетњу, изјавио је данас српски министар Александар Вулин.

„Председница Хрватске није осетила потребу да се извини зато што се сликала са усташком заставом или зато што се на јасеновачком стратишту појавио споменик на коме пише усташки поздрав ‘За дом спремни’, а извинила се зато што је једно дете добило чоколадицу произведену у Србији“, рекао је Вулин, преноси „Танјуг“.

Он је нагласио да је тешко наћи ружнији примјер мржње према једном народу и не може се разумети како је то чоколада произведена у Србији веће зло од усташке заставе. 

kolinda

Подсјетимо, Грабар Китаровић се недавно се у Канади сликала са усташком заставом са представницима хрватске дијаспоре и изјавила након тога да у томе не види ништа спорно. Такође је изостала реакција поводом постављања спомен-плоче у Јасеновцу на којој је био исписан усташки поздрав „За дом спремни“. Она је међутим најавила да ће послати извињење свим родитељима дјеце која су у пакитићима добила Пионирову чоколадицу.

„Надам се да ће госпођа Китаровић разумети да сада треба да се извини сваком људском бићу зато што је један слаткиш, једну чоколадицу приказала нечим најружнијим. Надам се да ће се извинити управо хрватској деци зато што би та деца могла да помисле да је пут којим она иде исправан и да је то пут којим треба да иде Хрватска“, закључио је Вулин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here