Насловна Политика Вулин: Албанци због недостатка своје историје желе да отму нашу

Вулин: Албанци због недостатка своје историје желе да отму нашу

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар у техничком мандату Александар Вулин рекао је на северу Косова да неки у албанском народу желе да преотму српску историју.

Он је навео да то раде зато што осећају недостатак сопствене историје.

Вулин је, реагујући на иницијативу лидера Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја да се на Газиместану подигне споменик Албанцима страдалим у Косовском боју, рекао да они који немају своју историју по правилу покушавају да отму туђу.

„Очигледно је да у недостатку сопствене историје неки у албанском народу хоће да преотму српску историју. Сада нам је ваљда јасно колико је било важно изборити се да Косово не буде део УНЕСЦО. Замислите шта би било да јесте, онда би сва српска историја ођеданпут постала историја некаквог Косова и онда би манастири постали манастири некаквог Косова“, рекао је Вулин.

Он је истакао да је јако важно да читавом свету покажемо да српска историја на КиМ неће постати албанска и било чија друга, јер је она српска.

„Биће напора и покушаваће се да се српска историја препише, да се затре и да се потпише неким другим именом. Ко нема своју историју хоће да отме туђу, али онај ко има историју, а Срби имају историју, не сме никада дозволити да се отме“, рекао је Вулин.

Вулин је поручио да Срби без историје, имена, манастира и нашег КиМ не би били оно што јесу и да су многи спремни да узму оно што не припада њима и да покушају да створе оно што њихови преци кроз историју нису успели да створе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here