Насловна Политика Вулин: 5. август – Дан жалости у Србији и Српској

Вулин: 5. август – Дан жалости у Србији и Српској

0
ПОДИЈЕЛИ

У знак сећања на страдања и прогон Срба у „Олуји“ 5. август биће проглашен Даном жалости на територијама Србије и Републике Српске, каже Александар Вулин.

vulin 11

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да ће Дан сећања на страдања и прогон Срба бити обележен 4. августа великим скупом испред Сремске Раче и низом пригодних манифестација 5. августа.

Ми смо на заједничку иницијативу влада Србије и Републике Српске одлучили да 5. август буде дан сећања на све прогнане и страдале Србе, а на данашњој седници Организационог одбора смо се договорили како ћемо обележити тај дан„, рекао је Вулин новинарима након уручења стипендија талентованим ученицима и студентима који се налазе на смештају у хранитељским породицама.

Према његовим речима, договорено је да ће тај дан бити обележен великим скупом 4. августа испред Сремске Раче у општини Сремска Митровица, као и 5. августа, низом пригодних манифестација од којих ће, измедју осталог, једна бити и минут ћутања за све жртве.

У акцији обележавања укључиле су се обе владе, Српска православна црква и све институције наше земље„, казао је Вулин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here