Насловна Политика Вуксановић: Штрајкачки одбор се бори да радници не добију плате

Вуксановић: Штрајкачки одбор се бори да радници не добију плате

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједница Општине Колашин Жељка Вуксановић казала је да се штрајкачки одбор те општине бори да радници, које представља, не добију зараде.vuksanovic

“Јутрос, када је по најави требало да почну штрајк гладју, синдикалци су се бавили неким сасвим другим послом – обијали су врата једне општинске канцеларије. Правда је хтјела да тада бане екипа ТВ ЦГ и да се увјери да је наводни штрајк глађу само дио претставе за јавност”, рекла је Вуксановић.

Она је истакла да је локална самоуправа учинила све да одблокира рачун буџета који је пуних пет година у блокади и створи услове за исплату зарада. Сада је, додај Вуксановић, на државној власти да испуни свој дио обавеза.

“Паралелно са напорима ка рјешавању затечене проблеме, наводи Вуксановић, дешава се опструкција и то управо од стране оних који су општину и раднике довели у овакву ситацију. Жао ми је сто су радници, чије је незадовољство потпуно оправдано, дозволили да неколицина из штрајкачког одбора злоупотребљавају њихово незадовољство. Како другачије објаснити да страјкачки одбор пише писмо посланицима и лобира да се не усвоји ребаланс буџета и створе услови за исплату зарада. Замислите, они који организују штрајк гладју, моле посланике да не усвоје ребаланс буџета и омогуће исплату зарада”, нагласила је Вуксановић.

Она је рекла да се нада да ће послије овог догађаја запослени коначно схватити да се њихово незадовољство злоупотребљава и користи за онемогућавање рјешавања њихових званичних захтјева.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ако је тачно да годину дана општинска администрација није примала плату, а након скорашњих избора кад је промењена гарнитура на власти, почели са штрајком, нешто ми се ту не уклапа….Зашто нису штрајковали кад им нису исплатили, нпр., првих пет или шест плата?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here