Насловна Политика Вуксановић: Одбор за праћење изборног процеса биће брзо формиран

Вуксановић: Одбор за праћење изборног процеса биће брзо формиран

0
ПОДИЈЕЛИ

Одбор за праћење примјене закона и других прописа који је значајан за успостављање изборног повјерења брзо ће бити успостављен и радиће у пуном капацитету, саопштила је посланица Социјлдемократске партије Драгиња Вуксановић.

Вуксановић је агенцији МИНА рекла да је формирање одбора, који ће пратити примјену прописа о спровођењу фер и слободних избора испуњење посебног задатака који је пред Радном групом за парламентарни дијалог, прије годину, поставио предсједник Скупштине.

Она је указала да је то тијело требало раније да почне са радом, али да је претходно постојала једна одлука да би у састав Одбора требало да уђу представници свих политичких партија парламента, на бази паритета представника опозицје и власти.

„У једном моменту, посланици Демократског фронта су казали да не желе да учествују у његовом раду тако да је требало формално-правно донијети нову одлуку“, појасила је Вуксановић.

Она је казала да очекује да ће та одлука бити примијењана када прође процедуру Администативног одбора, а то је да у Одбор могу ући предствници свих политичких партија које то желе.

„С тим што се мора испоштоваи паритет у смислу заступљености представника власти и опозиције“, додала је Вуксановић.

Она је рекла да се нада да ће рад одбора бити појачан, како би имао довољно времена да оствари своје циљеве. „Тако да ће се радити читавог љета. Неће се гледати на сат“.

„Пред нама су велики задаци и вјерујем да ће одбор радити у пуном капацитету“, истакла је Вуксановић, додајући да очекује брзо успостављање тог тијела.

„Одбор ће имати могућност да сазива контролна и консултативна саслушања свих представника државних органа који треба да примјењуу норме из области изборног законодавства“, подсјетила је Вуксановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here