Насловна Политика Вуксановић: ДПС одбија да се одрекне криминала својих функционера

Вуксановић: ДПС одбија да се одрекне криминала својих функционера

1
ПОДИЈЕЛИ

Демократска партија социјалиста ДПС одбија да се, макар и декларативно одрекне криминала својих функционера, али упркос томе неће моћи да заустави владавину права, јер ће одговарати сви који су прекршили закон. То је у разговору за Дан саопштила посланица Социјалдемократске партије СДП Драгиња Вуксановић.

Сваки политички субјект који се искрено, а не само декларативно залаже за улазак Црне Горе у Европску унију и НАТО требало је да подржи амандман СДП-а. Предложили смо да Скупштина, имајући у виду значај НАТО интеграција, охрабри све политичке субјекте да, након утврђивања кривичне политичке одговорности свих лица за која је доказано да су се огријешила о закон, посебно дјелима организованог криминала и корупције, примјером покажу поштовање стандарда који важе у државама чланицама Алијансе, као и политичку културу која се у њима његује“, истакла је Вуксановић додајући да је ДПС чак и поднио амандман којим су покушали да сакрију сопствени бијег од онога што је предложио СДП.

Како каже,  ДПС-у су чак нудили да модификују њихов амандман и у текст резолуције, који је касније усвојен у Скупштини, да уврсте оно што ЕУ и НАТО траже.

У том случају, били смо спремни да одустанемо од нашег амандмана ако је ДПС-у то било толико важно. Али не, њима је важно да се не деси оно што мора бити. Њихово одбијање је много искреније него што би било прихватање нашег амандмана. Да су прихватили амандман СДП-а, односно борбу против корупције, то би било неискрено, изнуђено, а за дио ДПС-а чак и мазохистички. Међутим, бесмислени су напори ДПС-а да заустави владавину права. Мораће да одговарају сви који су кршили закон, па макар имали заштиту партије која одбија да се огради од криминала“, категорична је Вуксановић, која додаје да одбијајући амандман којим је тражено испуњавање кључног НАТО захтјева, ДПС је најбоље показао колико је искрено њихово залагање за улазак Црне Горе у Алијансу.

„Једна партија одбија да се јавно огради од криминала, вршеног на њеном мандату. Кажем на њеном мандату, јер поједини чланови, па чак и шефови криминалних група, нијесу имали никакву другу функцију осим партијске, из које су црпили политичку моћ”, казала је она уз закључак да је такво понашање ДПС-а крајње неразумљиво.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here