Насловна Политика Вуксановић: Бивша власт оставила велики дуг, да су макар фабрику направили

Вуксановић: Бивша власт оставила велики дуг, да су макар фабрику направили

1
ПОДИЈЕЛИ

Скоро пет година Општини Колашин је блокиран рачун, а поред тог проблема новоформирана власт СДП-а и опозиционих странака са државног нивоа добија готово свакодневно захтјеве за исплату дугова.

 vuksanovic

Предсједница Општине Колашин Жељка Вуксановић за ТВ Вијести је казала да ће затражити од државног тужиоца да испита пословање општине током периода власти ДПС-а и Групе грађана.

Каже да се за сада може само претпоставити, не и утврдити да је општински дуг изнад 10 милиона еура.

„Каиш је стегнут скроз. Ни један цент са рачуна ми не можемо да потрошимо, не управљамо нашим финансијама и нијесмо потрошили јер је блокиран рачун“, казала је Вуксановић.

Рачун Општине блокиран је скоро пет година. Иако дуг још није утврђен, претпоставља се да је већи од 10 милиона.

„Буквално сваког дана добијамо неке нове рачуне, нове тужбе, за претпостављам неосноване наводне дугове Општине Колашин“, рекла је Вуксановић.

За прву жену колашинске Општине необјашњиви су многи трошкови претходне власти ДПС-а и Групе грађана.

„Средства су трошена за репрезентацију, за гориво нека огромна средства, на примјер четврт милиона еура за неколико мјесеци потрошено горива или тако нешто. Да је направљена нека фабрика, да су ријешени инфраструктурни проблеми, канализација, водовод, имало би смисла. Сви би очекивали неко боље вријеме и неки развој у вези са тим, али ништа од тога није ријешено“.

На оптужбе Вуксановић у ДПС-у нијесу жељели да говоре. Како је ТВ Вијести речено из те партије и они су имали наслијеђеног дуга и блокаду рачуна, али да је за вријеме њихове владавине „урађено доста инфраструктурних објеката“.

Ипак све то није рађено по закону, тврди Вуксановић. Зато ће, како каже, до деблокаде рачуна, за шта је затражена помоћ Министарства финансија, од државног тужица тражити да хитно испита раније функционисање Општине.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Госпођа Вуксановић сваки дан најављује покретање поступка а никако да преда тужбу државном тужиоцу. Покрените се Колашинци, знамо да је опљачкан Колашин од стране Микана, Шула и дружине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here