Насловна Политика Вуковић: Грбовић се расипа преко леђа грађана

Вуковић: Грбовић се расипа преко леђа грађана

2
ПОДИЈЕЛИ

У периоду када нарастају буџетски проблеми и када се убрзано и увећано узима од уста најсиромашнијих слојева друштва, највиши степен партократије и исмијавања грађана имамо у Никшићу, сматра потпредсједник Општинског одбора Демократа Никшић, Немања Вуковић.

„Да је буџетско планирање заправо планирање угодности и лагодног живота функционера, а не утврђивање друштвених циљева, а схватање политике средством за стицање погодности и привилегија, продукт је изопаченог система вриједности који је утемељила Демократска партија социјалиста. Док се актуелни градоначелник хвали постављеним клупама, отвореним чесмама и закрпљеним рупама, јединим потезом који га разликује од његовог осуђеног партијског друга и колеге Небојше Радојичића, општина Никшић је најзадуженија општина у Црној Гори чији дуг дебело премашује 40 000 000 еура“, каже Вуковић.

Како истиче, неодговоран и расипнички однос према новцу грађана Никшића огледа се у поразној чињеници да је Грбовић за службена путовања себи намијенио 18.500 еура, за разлику чак и од оправдано критикованог Приједлога буџета за Главни град, у којем је за службена путовања градоначелника намијењено 16 000 еура.

„Још веће расипништво јавља се у предвиђеним трошковима репрезентације, у којима је у Предлогу буџета за Главни град предвиђено 6 000 еура, док је за трошкове репрезентације из наше општине предвиђено “тричавих” 28 000 еура“, додаје он.

Вуковић наводи да је буџет општине Никшић у периоду од јануара до децембра, на име трпања партијских бораца у општину и јавни сектор, те давања отпремнина претходно отпуштеним, већ оштећен за око 300 000 еура, што показује колико је локална испостава ДПС-а издашна према партијским куририма, а све на штету грађана Никшића.

„Ипак, то господу предсједника и потпредсједника општине не ремети да крше прописе и кабадахијски се паркирају по пјешачким површинама, док инспектори Комуналне полиције гледају у даљину, чекајући неког радника или пензионера да се непрописно паркира, како би му брже-боље ударили по џепу“, оцјењује он.

Вуковић поручује Грбовићу да је „узалуд планирао угодности преко леђа грађана Никшића“.

„То Вам, сигурни будите, неће поћи за руком. Људи који Никшић сматрају полигоном за бахаћење, што за посљедицу има чињеницу да су рекордери по издацима за службена путовања и трошкове репрезентације, не заслужују да воде овај град. На власт це доћи људи који су се одрекли парламентарних привилегија у корист грађана Црне Горе и извршити ребаланс овог катастрофалног буџета, а средства преусмјерити у друштвено пожељне сврхе. Једино такви људи могу увести ред у општину и остала јавна предузећа, поштујући законе и прописе као обични грађани“, закључио је он.

 

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Hocete li se vracati u skupstinu hocete li na proteste hocete li podrzati manjinsku vlast u kotoru vasih snp prijatelja to vi nama recite pustite demagogiju.

 2. 0
  0

  sve to znamo,mladiću,što ti veliš.No,dje ste,omladino,na protestima? Što ve nema?
  Pušti priču,no pripomozite malo kad se digne raja.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here