Насловна Политика Вуковић: Банкрот због господе из ДПС-а

Вуковић: Банкрот због господе из ДПС-а

1
ПОДИЈЕЛИ

Апсурдно је да, послије Мила Ђукановића, једни од највећих манипулатора у држави – Веселин Грбовић и Ђоко Кривокапић, чињеничну аргументацију називају манипулацијама, притом износећи бруталне неистине, казао је Немања Вуковић, потпредсједник Општинског одбора Демократа, Никшић.

Вуковић додаје да се последњи осврт Демократа није тицао укупне потрошње Општине Никшић, а о чему смо и о чему ћемо континуирано износити утемељене критичке ставове и анализе, већ потрошње и стављања на располагање непристојно високе, рекордне и недопустиве суме само једном човјеку – предсједнику Општине на име трошкова репрезентације и службених путовања.

„Наводи господина Кривокапића, осим изувања прије воде, уједно су и потврда да у мртвој трци у партократији и расипању између општина којима је на челу ДПС власт тренутно води она којој предстоје локални избори – Никшић, о чему упечатлљиво говори буџет за 2017. годину, како у дијелу расхода за плате, тако и у дијелу расхода за репрезентације и службена путовања“, наводи се у саопштењу.

„Господо из ДПС-а, подсјетићу вас да сте прије 4 године, када сте на власт дошли политичком корупцијом, обећали да ће јавни дуг општине након двије године бити на нули. Данас имамо ситуацију да не само да дуг није на нули, већ нијесте вратили ни један једини цент од тог дуга, а дуг дебело премашује 40 000 000 еура. Све рупе које сте закрпили и чесме које сте отворили, учинили сте помоћу средстава обезбјеђеним кроз донације и средства из Егализационог фонда, а не кроз вашу „импресивну“ економску политику рефинансирања кредита, због које ће грађани Никшића само у 2017. години платити преко 640 000 еура камата“, додао је Вуковић.

„У Никшићу данас имамо 1900 запослених мање него оног дана када сте ви дошли на чело општине, уз обећање највећег манипулатора – Мила Ђукановића, датом управо у Никшићу, да ће у наредне 4 године бити отворено 40 000 нових радних мјеста.“

Додаје да се у Црној Гори дешава експлозија манипулација о буџетима у режији бивших упосленика Аца Ђукановића, државног министра Радуновића и општинског секретара Кривокапића. „Симптоматично је да челна мјеста у јавним финансијама све чешће покривају људи из Прве банке. У нашој историји је мудар човјек говорио да се „не шаље по псу кобасица“. Управо због тога, не може се повјерити планирање и трошење буџетског новца онима који су криви за економски суноврат и колапс буџета и државног система финансија“.

„Репрезентација на челу са Грбовићем и Кривокапићем троши на прошење по свијету, како би дошли до још којег еура, јена или лире, не би ли закрпили још коју рупу или пресјекли врпцу на отварању чесме, притом не отворивши ни једно ново радно мјесто. Овакав буџет је слика поражавајућег стања у општини, али и огледало оних коју су га изгласали, па га уз партократски можемо слободно окарактерисати и као просјачки. Уосталом, господо из Општине, куда год ишли и куда год просили, пратиће вас случај Драго Ђуровић и задах политичке корупције.
Област са прилозима“, поручује Вуковић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here