Насловна Издвојено Вукићевић: „Вијести“ ћуте на страшно светогрђе из Котора – не могу да...

Вукићевић: „Вијести“ ћуте на страшно светогрђе из Котора – не могу да се ослободе антицрквеног наратива

"Данас нећете наћи срамни догађај међу централним вијестима овог медија, који је за сличне ствари које су се дешавале другим конфесијама знао данима да извјештава"

11
Данило Аџић

Пише: Бошко Вукићевић

Не памтим страшније светогрђе у Црној Гори од оног које се јуче десило у Котору, када су три безумника, од којих је један одборник ДПС-а, уринирали по цркви Светог Николе. Они су такво скрнављење светиње урадили с намјером, а потом вријеђали на националној и вјерској основи попадију која их је упозоравала да то не раде.

Дакле, ради се о толико гнусном и монструозном чину присталица бившег режима, о нечему непојмљивом цивилизованом човјеку, да је о њему непријатно и говорити. Починиоци светогрђа морају бити кажњени, али је њима највећа казна што су такви, какви су.

Но, у читавој овој, мало је рећи скандалозној ситуацији, најупечатљивије је, иако не изненађујуће, ћутање медијског концерна „Вијести“. Данас нећете наћи срамни догађај међу централним вијестима овог медија, који је за сличне ствари које су се дешавале другим конфесијама знао данима да извјештава.

Ако бисмо неког из уредништва датог медија питали зашто не придају пажњу јучерашњем ужасном светогрђу, одговор би вјероватно био – да се не би узбуркале страсти и нарушили међувјерски односи. Уколико би такав одговор био искрен, поставља се питање: зашто иста аргументација не важи у сличним, поменутим случајевима? Нешто ту не штима…

Ствари су јасне: колико год се вјештачки трудиле, „Вијести“ не успијевају своју уређивачку политику да одвоје од традиционалног антицрквеног наратива. То је, напросто, јаче од њих – то им је у крви. Од таквог наратива привремено одустају једино приликом запошљавања сопствених кадрова у Влади Црне Горе, којих је, како сазнајемо, већ дванаест. Машала!

Извор: Фејсбук

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

11 КОМЕНТАРИ

 1. Ko GOD JAVNO NAJOSTRIJIM SAOPSTENJEM OVO CINJENJE S URINOM NE OSUDI ISTO PODSTREKAVA PODSTICE A POSLE URINA IDE I OSTALO S UTICAJEM NA POSLOVNI TURISTICKI BEZBEDNOSNI PRIVREDNI I LJUDSKI UGLED DRZAVE I GRADJANA.

  • Dzabe se trudis drug, Srbi su izdani, prodani i predani. Sa svih strana, par ljudi je ostalo odano idealima, a ostali su odigrali igru, koja je vise nego ocita. Molim vas da objavite komentar. Pozdrav za Sibirskog, al istini pogledajmo i logici u oci. Popis odlozen, narod ostavljen. Da vijesti su pozitivna 2 i njihov proizvod ura. Pitanje tajminga kad ce biti aktivirani. Sah mat velemajstora, jer da budu novi izbori izlaznost bi bila 60-65% sto znaci povratak otpisanih. Rjesenje jedino uslovit ostatak obaranjem jude. Al drazi je budzet i uhljeb po dubini nekima nego Srpstvo. Zato dok je tako nije kriv samo Krivokapic i ko ga je preporucio, vec je saucesnik i onaj koji ga je predlozio. U 3 minuta se moglo iskopat sve o njemu, a ne u 3 mjeseca. Al ohrabruje ogroman broj omladine stvarno Srpski nastrojene kao i naroda. Greska Df je kad vec nije mogla u vlast, zasto se nije postavila kao manjinska podrska. Cim se uslo u preduzeca svaka prica je suvisna. Sav kapital, drzi dps, sve vazne resurse. Gledam prije neki dan sjedeci u Budvi u kaficu, dzakovic opusten i jos mu prilaze pitaju se s njim. Toliko o nama. Pozdrav za nas IN4S i Gojka. R

   17
   2
 2. U VIJESTIMA je objavljen opširan tekst novinara Siniše Lukovića ! Zabrinjava do koje mjere možemo biti zaslijepljeni ,dovoljno je pogledati komentar i broj lajkova ?O vijestima imam stav, žalosno da
  ova vaša objava nalikuje onoj od Vijesti kad su izmislili napad sveštenika slomljenom flašom na gosta kafane !?

  3
  11
 3. U VIJESTIMA je objavljen opširan tekst novinara Siniše Lukovića ! Zabrinjava do koje mjere možemo biti zaslijepljeni ,dovoljno je pogledati komentar i broj lajkova ?O vijestima imam stav, žalosno da
  ova vaša objava nalikuje onoj od Vijesti kad su izmislili napad sveštenika slomljenom flašom na gosta kafane i!

  1
  10
 4. ,И Вијести су на листи штампе ЦГ, која је корумпирана од стране бившег режима и новине немачке су их уврстиле међу штапом где нема слободе,где на све што се догађа у ЦГ гледају тендециозно, бранећи корумпирану бившу владу и садашњег председника Мила Ђукановића.
  За србски народ ЦГ, демократиски и слободарски је да се бори за слободу говора и штампе, као најмногобројни народ, међу народима и националним мањинама у ЦГ, једини којег је Европа препознала и уважава као партнера са којим ће преговарати за равноправно чланство у ЕУ.

  19
 5. U VIJESTIMA je objavljen je opširan tekst novinara Siniše Lukovića ! Zabrinjava do koje mjere možemo biti zaslijepljeni ,dovoljno je pogledati komentar i broj lajkova do koje mjere možemo biti ostrašćeni ?O vijestima imam svoj stav ,ns žalost ova vaša objava nalikuje onoj of Vijesti kad su izmislili napad sveštenika slomljenom flašom na gosta kafane i!

  12

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје