Насловна Поглед Вукица и Бркица у качкету

Вукица и Бркица у качкету

3
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Саша Др. Ђуровић

Фотографију старог, новог, старог премијера која је обишла регион, на којој се он на Брионима башкари у кабриолету, у адидас мајици и качкету… белом, окренутом наопако, баш како је окренуо државу, по неукусу је надмашила инфо ко све од функционерских жена и дјеце ради у државним институцијама и одатле узима фине паре. Додуше, мислим да је Ђукановић промашио бренд, јер „Адидас“ је њемачки а тамо га ама баш нико ко зна да он постоји не може смислит, но, зна премијер да се удвара, умиљата бритва.

Кад је ономад освојио једну турбо-фолк Јами, све је освојиво, па и врхове Килиманџара. Мени је фасцинантан факат да је он јако опуштен, а вријеме је мајсторско решето па ће показат колика му је употребна вриједност. Као конзерви сардине или обраном млијеку. Него, да уозбиљим причу, колико је могуће, јер тема је просто невјероватна и одржива једино у ЦГ, у региону, да будем конкретнији.

„Према извјештајима Агенције за спрјечавање корупције, супруге шест чланова кабинета Душка Марковића примају плате у установама чији буџет одређује Влада.“

Супруга ВД премијера ради у државној институцији, а и дјеца. Па и супруга некаквог министра просвјете, ондаа они Јелићи бијаху претече овог лудила које је захватило ЦГ има томе 3 деценије већ. Они Јелићи су фино, укркали у „ЗЗЗ“ она другарица, супруга Јелиц је тамо ведрила и облачила, ишла на фЛизуру, маникир, педикир, дошла у град, а муж јој се брковима само прилагодио ситуацији. Прилагодио се он генерално али су му бркови „бренд“. Није то било тако лако како се чини, прилагодит им се, јер нико од њих, од тих гладнова дојучерашњих, ни у најлуђим сновима није могао замислит да ће их запаст да су џепова пуних пара са становима и брендовима за које су чули пријехавши у ПГ у којој се мода „гони“ одвајкада. У ПГ је одувијек битније какве фармАрице имаш него имаш ли у главу, ал’ добро, то је занимљиво феноменолошки, не и за овај текст. Али ипак, није да није, Колашин, Бело Поље, Мојковац па их запало у једну Подгорицу, која истине ради није Београд ал’ личи на град, не због Атлас капитола него због Делте.

О циркуса… Дакле… Има тих семафора небројено, скверова исто, не бијаше ниједан до скоро, има тих Сити квартова, Максима, а највише Горких. Но, ПГ јесте градина у перцепцији тих који су ујаргали са села а онда их запало да ведре и облаче. Да вежу и дријеше и да се спрдају простом пуку, необразованом, незапосленим, да их некаква Вукица упосљава, а да их Бркица, супруг јој, врбује с 4 гласа и једним запосленим а да нико то више практично и не помиње.

Лак је пук на заборав, а историја се понавља, притом та историја је јако блиска, од прије 3-4 године. Вазда се сјетим оног сужња Шћепановића, вајара из Колашина, који немаше атеље, а добио неке значајне награде, вриједан човјек, поштен, лауреат, али да му држава да атеље, не бива. То је било таман неђе кад су Радмила и Зјага уселили у нови, сјећам се, али Рада није бела, али није ни било ко, Рада је ректор, лептејебо! А Зјага је, рецидив комунизма, па њима је требало касарну дат да испарцелишу, а не неколико станова!

„У Централној банци ради и Санра Дацић, кћерка потпредсједника Владе Рафета Хусовића, док му супруга Јасмина ради у Фонду ПИО.“

И овај иксан их је лијепо намирио, добро, мањине их држе на власти. МааааааааааааааааашалаХ.

„Наташа Пажин, супруга потпредсједника Владе и министра правде Зорана Пажина, ради у Заводу за хидрометеорологију и сеизмологију.“

Сјећам се једном приликом да овај Пажин несто причаше против четника, онако типично партизанским начином размишљања, е сад, или је лаж да су партизани стријељали за украдену шљиву или је овај погрешно схватио партизанску „идеологију“.

„Супруга министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића, Аида, запослена је код Заштитника људских права и слобода, док је Лејла Шеховић, супруга министра просвете Дамира Шеховића запослена у Радиодифузном центру.“

Енеееееееееееееееееееее! Увијек се сјетим Фројда. „Одсуство стида је први знак еxтремне глупости.“ Факат! А ови се евдинетно не стиде, што имплицира – шта? Да глупаци воде државу. Алави глупаци. Ово је заиста сатира од државе. Опскурна сатира… У нормалној држави, каква ЦГ није, би уз овај скандал биле нужне репрекусије а актери склоњени из политичког живота јер су нанијели бруку држави. У ЦГ не, то се заборави одмах, а ови ће наставит да купе кајмак. И онда је проблем „опозиције“ са једином правом тај што се ови залажу за лустрацију?! Па наравно, ако пустиш да неко украде милионе па се договорите да је то било па прошло, невер мајнд, онда је то и незрело и аматерски, а није ни поштено. А рекао сам премијеру, не једном, поштење се исплати, ЧАК и у политици. Знају политичари од рејтинга, па се и владају тако. Он није знао да слуша. Зато је и преврнуо. Памет. Или качкет. Какогод.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nije mu los tekst, nije.
  Samo je zaboravio, kad vec spominje jelica i cuveno jedan zaposleni cetiri glasa, da tu pridruzi i milutina djukanovica.
  Onog milutina vatrenog zvijezdasa i dobrog komsiju kojeg mu tajo voli.
  Il’ je to ne bitno
  Oni su sebe proglasili opozicijom
  I to najjacom i jedinom pravom, i sta sad ako malo fora pokupe od dpsa
  Pa ne idu tako na vodenicu dpsa zar

 2. 0
  0

  A voli Milutina svak pošten jer je i Milutin pošten a ti si vukane ćukane dps botina i pošto je danas ponedeljak misko vuković dijeli ‘ sendviče, a ti obuci suknjicu i naguzi se na dps red,brojno je ćlanstvo biće posla 😉

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here