Насловна Друштво Вукчевић: Влада заборавила на нас због ЕУ и НАТО

Вукчевић: Влада заборавила на нас због ЕУ и НАТО

0
ПОДИЈЕЛИ

Влада је оптерећена причом о интеграцијама у Европску унију (ЕУ) и НАТО, а заборавља проблем који имају бивши радници „Радоја Дакића“, оцијенио је предсједник Коордионационог одбора повјерилаца фабрике, Милан Вукчевић.

vukcevic

Вукчевић је агенцији Мина-бусинесс казао да радници 2,2 хиљаде дана мирно протестују испред зграде Владе.

“Када би се протести рачунали у континуитету, ту смо провели више од годину, непекидно чекајући личне дохотке. Ту се 70-огодишњаци и 60-огодишњаци окупљају, а премијер Мило Ђукановић нас третира као какву секту”, рекао је Вукчевић.

Власти, како је навео, чак ни самоубиства нијесу индикатор да нешто није у реду.

“На данашњем протесту одали смо пошту минутом ћутања петорици наших колега који су преминули од дана нашег дочека Нове године пред зградом Владе”, навео је Вукчевић.

Он тврди да Влада, као оснивач и већински власник, није испунила обавезу коју је прихватила 2003. године са Скупштине акционара “Радоје Дакића”, већ је раднике, како је додао, отјерала у судски поступак.

Четвороструки смо губитници и то као радници, пензионери, акционари и као грађани. Наше колеге које очекују да ће се све ријешити само од себе доприносе да будемо неадекватно третирани сједећи кући и примајући социјалну помоћ, изопштени из друштва, иако немају повјерења у заједницу”, сматра Вукчевић.

Он је казао да је потребна већа већина и да су радници проблем изложили јавности.

“Очекујемо да ћемо и њих осоколити и охрабрити јер им Деда Мраз неће ништа донијети кући”, поручио је Вукчевић и додао да су пред радницима и пред Владом у будућем периоду изазови и искушења.

Бивши радници „Радоја Дакића“, како је додао Вукчевић, сматрају да у времену сиромаштва и оскудице није потребно градити аутопут и енормно задуживати грађане за пројекте који трају пуно дуже од мандата Владе.

Бивши радници подгоричке фабрике од почетка 2009. године организују мирне протесте и траже хитно извршење судских пресуда, на основу којих им се дугује 30 милиона еура главнице и преко 20 милиона затезне камате.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here