Насловна Друштво Вукчевић: Расправа пред судом за продају имовине „Радоја Дакића“ да буде јавна

Вукчевић: Расправа пред судом за продају имовине „Радоја Дакића“ да буде јавна

0
ПОДИЈЕЛИ

Представници Координационог одбора повјерилаца „Радоја Дакића“ упутили су подгоричком Основном суду захтјев да се рочиште за продају имовине те фабрике, које је заказано за сјутра, одржи у судници која може да прими најмање око 100 заинтересованих особа.

abe05d43c82d9c312a16e4c41675eaa7

Предсједник Координационог одбора повјерилаца фабрике, Милан Вукчевић, рекао је агенцији Мина-бусинесс да су такав захтјев упутили како би расправа пред судом била јавна.

„Разлог више је и тај што смо приликом одржавања претходног рочишта били спријечени да учествујемо у расправи по налогу поступајућег судије, коме смо три дана прије тога тражили изузеће“, казао је Вукчевић.

Он је саопштио да је у тако сложеном и обимном предмету вјештачење требало повјерити државном органу или научно стручним установама, као што су факултети и институти.

„Све приговоре, писмене и усмене на том рочишту, поступајући судија је одбацио“, додао је Вукчевић.

Посебну тежину, како је навео, имао је приговор извршног дужника „Радоје Дакића“ од 23. јануара ове године, који се односи на то да се објасни одакле разлика између два налаза од 30 милиона евра у интервалу од годину односно која је методологија вјештачења правно ваљана.

„Оволика разлика доводи у питање професионалну етику, стручно знање, практична искуства, савјесност и етичност“, сматра Вукчевић.

Из Координационог одбора повјерилаца раније су саопштили да је имовина предузећа значајно смањена судским продајама имовина, али и конверзијом потраживања на основу самовоље појединаца, различитим прописима и опорезивањима.

Бивши радници подгоричке фабрике, сада повјериоци, њих 1,8 хиљада, од почетка 2009. године организују мирне протесте и траже хитно извршење судских пресуда, на основу којих им се дугује 30 милиона еура главнице и преко 20 милиона еура затезне камате.

Предузеће не производи деценију, а годинама се бави само издавањем хала и пословних простора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here