Насловна Друштво Вукчевић: Позивамо све „дакићевце“ на протест 21. јануара

Вукчевић: Позивамо све „дакићевце“ на протест 21. јануара

1
ПОДИЈЕЛИ

Решење за проблеме бивших радника фабрике “Радоје Дакић” могло би се наћи у овој години уколико буде добре воље, оцијенио је предсједник Коордионационог одбора повјерилаца, Милан Вукчевић. Он је агенцији Мина-бизнис казао да се радници, уколико се проблеми ријеше, неће осјећати напуштено и изопштено из друштва.

radoje dakic

„Позивамо све повјериоце да дођу на протест 21. јануара, да се договоримо да ли ћемо да останемо на окупу“, рекао је Вукчевић.

Он је подсјетио да ће радници 21. јануара обиљежити шесту годишњицу мирних протеста пред зградом Владе.

„Прошла година се може прогласити за још једну изгубљену. Недопустиво је да личне дохотке чекамо 18 година и да се правоснажна судска одлука не испуњава десет година“, оцијенио је Вукчевић.

Према његовим ријечима, такав однос државе према старијима, инвалидима и пензионерима је крајње неодговоран.

„Због одсуства слуха и игнорисања властодржаца живимо као странци у сопствреној држави у такозваном унутрашњем егзилу, дискиримисани по питању плата, пензија и старосне границе за пензионисање“, поручио је Вукчевић.

Реалну државу, како је додао, грађани доживљавају као пријатеља који рјешава проблеме, а не да их гомила.

„Свима су пуна уста правде и социјалне сигурности, а ми смо таман тамо гдје смо пошли или боље речено гдје смо стали. Створен је систем који је рад обезвриједио ради профита па интересним групама које раде под плаштом државе не одговара приватизација ‘Радоје Дакића’ јер им затечено стање одговара да се богате“, закључио је Вукчевић.

Бивши радници и повјериоци фабрике „Радоје Дакић“ су Нову годину шести пут дочекали испред зграде Владе, очекују да Црна Гора ове године постане боље мјесто за живот.

Бивши радници подгоричке фабрике од почетка 2009. године организују мирне протесте и траже хитно извршење судских пресуда, на основу којих им се дугује 30 милиона еура главнице и преко 20 милиона еура затезне камате.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    dosadili i BOGU i narodu, imate porodice a koga toliko godina glasate, gdje ste bili kad su po asvaltu, trotoaru gladovali N ikšića metalci

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here