Насловна Политика Вукчевић: Немамо ништа са мјерама тајног надзора

Вукчевић: Немамо ништа са мјерама тајног надзора

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Судског савјета Младен Вукчевић изјавио је да то тијело не располаже подацима о спроведеним мјерама тајног надзора и да због тога у Скупштини није могао да их коментарише.

mladen vukcevic 2

Посланица СНП-а Снежана Јоница тражила је прије два дана, на сједници скупштинског Одбора за политички систем, појашњење различитих података које је добила од Врховног државног тужилаштва и Министарства правде, али их Вукчевић није коментарисао.

Он је јуче у реаговању достављеном „Вијестима“ објаснио да од Судског савјета није тражена било каква информација о МТН, те да он није ни надлежан за питања тајног надзора.

С тога нијесам могао да се упуштам у коментарисање неподударности података које су пружили други државни органи„, рекао је.

У сваком случају Судски савјет подржава настојање посланика да потенцирају питање примјене МТН, а све у циљу пружања информације о њиховој примјени, а тиме и потенцијалном угрожавању људских права„, наводи се у изјави Вукчевића.

Јоница је на Одбору, приликом расправе о Извјештају Судског савјета, поновила да је зачуђујуће да од 500 особа које су биле под МТН, а против којих није покренут кривични поступак, ниједна није била обавијештена о томекао што налаже закон.

Вукчевић је својевремено обављао функцију предсједник Извршног одбора Демократске партије социјалиста.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here