Насловна Насловна Вујовић: Следећи на удару ДПС-а су критички медији

Вујовић: Следећи на удару ДПС-а су критички медији

2
ПОДИЈЕЛИ

Након што је политичком корупцијом извршио парламентарни удар, ДПС сада покушава да изврши удар и на слободну јавност. Одлука коју су предложили црногорском парламенту о мјерењу аутономије медија и новинара најбоље илуструје стање у којем се ова партија налази, оцијенио је члан Главног одбора СДП-а Иван Вујовић.

Вујовић наводи да ће све што није по мјери ДПС-а и „њихове информеровске пропаганде, по слову и духу предложене одлуке, бити стављено под сумњу“.

„Циљ је наравно извршити притисак и укинути право јавности да зна и открије колико је још десетина милиона еура нестало кроз ДПС корпуционашке шеме, као што је то случај са предсједником њиховог Политичког савјета. Треба застрашити медије како би у изборној кампањи застали са откривањем даљих скандала у којима је новац грађана завршавао у џепове ДПС функционера на локалном и државном нивоу„, саопштио је Вујовић.

Он сматра да оваквим поступцима ДПС показује да неће бирати средства да „брани концепт самовлашћа и разарања свих слободних аутономних сфера друштва који нијесу под њиховом контролом“.

„Након срозавања парламента куповином посланика и његовог свођења на обичну владину комисију, након опструкција Тужилаштва, на ред су дошли критички медији над којима ДПС намјерава успоставити цензуру. Купљена парламентарна већина и цензура не могу спријечити суочавање са владавином права и мирну транзицију власти. Уласком у НАТО, јасно је, отвара се нова страница у демократском животу Црне Горе у којој ће корумпирани политичари ићи на суд, а не пред бираче“, закључио је Вујовић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Kontrola se mora uspostaviti. Da neće Javni servis prenositi kad DF ima nešto da kaže, ili kad policija bije narod po ulici. Da nije bilo ovog portala, osim onih koji su se zadesili na ulici pa dobili pendrekom, gumenim mecima ili se gušili od suzavca – ko bi u CG mogao znati šta se desilo. Mediji već odavno ne postoje da prikažu istinu nego da nam prikažu DPS-ovsku stvarnost punu neprijatelja od kojih nam nema napretka i rodoljuba koji za nase dobro prodaju sve resurse.

  2. 0
    0

    „Sve će biti stavljeno pod sumnju“ – tj. sve što je istina. Ko ima vlast nad medijima – ima potpunu vlast nad istinom i samim tim nad narodom. To je naša stvarnost

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here