Насловна Насловна Вујичић амнестира Тачијеве злочине

Вујичић амнестира Тачијеве злочине

3
ПОДИЈЕЛИ

„Удружење Црногораца Косова покушава да легализује злочине Хашима Тачија и ОВК и због тога не изненађује што подржавају његову посјету Подгорици“, саопштено је јуче из Савеза удружења расељених у Црној Гори.

plakat protestПодсјетимо, Удружење Црногораца Косова саопштило је јуче да поздравља долазак Тачија у званичну посјету Црној Гори

Предсједник Савеза удружења расељених Миленко Јовановић, казао је за „Дан“ да га Вујичићев став не изненађује.

Срећа је што у том удружењу нема ниједног Црногорца. То је фиктивна организација, која искључиво служи за легализовање онога што су Тачи и ОВК урадили, а ријеч је о злочинима, првенствено над Црногорцима, али и над Србима, Ромима, Бошњацима, па и над поштеним Албанцима који су лојални грађани Србије.“

То удружење је, у ствари, Тачијева приватна прћија. То саопштење је вјероватно и написао Хашим Тачи, а не неки Црногорац. На Косову и Метохији Црногораца више нема. То су припрејд Црногорци, који се огласе по потреби да би легализовали геноцид над властитим народом. Прави представници Црногораца са Косова и Метохије су са нама и сви до једног биће на протесту 16. јануара у подне“, поручио је Јовановић.

У Социјалистичкој народној партији сматрају да најављена посјета Хашима Тачија неће бити добро примљена код већине црногорских грађана.

„Не улазећи у мотиве позива, сматрам да се у тренутку када је у току формирање трибунала за ратне злочине над српским и црногорским становништвом током рата на Косову и Метохији, и када још нису објављени резултати истраге о трговини органима, поводом налаза Дика Мартија, госту на својеврстан начин унапријед даје одређени алиби од црногорске стране. Ово из разлога што се име Хашима Тачија помиње у вези са ратним злочинима и могућим оптужницама које ће бити подигнуте. Зато би за праве мотиве позивара из црногорске владе, како формалних, тако и сакривених, требало питати њих“ казао је посланик СНП-а Александар Дамјановић јуче у интервјуу порталу ИН4С.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here