Насловна Политика Вујица Лазовић у организацији за борбу против сајбер пријетњи

Вујица Лазовић у организацији за борбу против сајбер пријетњи

0
ПОДИЈЕЛИ

lazovic-vujica

Вујица Лазовић, министар за информационо друштво и телекомуникације, изабран је за члана Међународног савјетодавног одбора Импакта, организације за борбу против сајбер пријетњи, преноси Мина.

Како је саопштено из Министарства, Међународна организација за борбу против сајбер пријетњи Имакт је најзначајнија организација тог типа на свијету, која се бави пријетњама, односно безбједношћу у сајбер простору.

„Ова институција окупља представнике Влада, универзитета, академија наука и бизниса, са заједничким циљем борбе против пријетњи у сајбер простору. Циљ ове организације јесте да се размјеном знања, информација и ресурса спријече недозвољене радње на интернету“, наводи се у саопштењу из Министарства.

Оцјењује се да именовање Лазовића у Савјетодавни одбор ове међународне институције представља изузетно признање за Црну Гору.

„По својој мисији, Импакт представља централну организацију која се бави питањима безбједности. Њена интересовања су усмјерена на сајбер простор“, појаснили су из Министарства.

Утицај ове организације постаје све већи и значајнији, с обзиром да се данас бизнис и размјена информација доминантно селе на интернет.

„Зато ова институција представља пандан Савјету безбједности Уједињених нација, кад је у питању простор информационо – комуникационих технологија“, појаснили су из Министарства.

Указује се да је ово први пут да је у највишем органу Импакта неко из овог дијела Европе, и наводи да то представља додатно признање за Црну Гору, односно за степен развијености информационог друштва у држави.

„У Међународном савјетодавном одбору Импакта, поред Лазовића, налазе се и први човјек Међународне уније за телекомуникације Амадун Туре, извршни директор компаније Касперски Еуген Касперски, и други“, навели су из Министарства.

Сједиште Импакта је у Малезији, а приступ подацима имају све земље чланице Међународне уније за телекомуникације.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here