Насловна Насловна Вујановић: Замјерке на функционисање коалиције са СДП-ом

Вујановић: Замјерке на функционисање коалиције са СДП-ом

0
ПОДИЈЕЛИ

Комуникација Скупштине и Владе мора да буде боља, сматра предсједник државе Филип Вујановић истичући да коалиција ДПС-СДП на том пољу не функционише како треба.

Filip-Vujanović

Он је најавио да ће ускоро заказати сједницу Савјета за одбрану и безбједност коју је још прије мјесец и по тражио предсједник црногорске Скупштине Ранко Кривокапић како би разматрали стање у безбједносном сектору у свијетлу евроатлантских приоритета и повлачење директора АНБ-а Бора Вучинића са функције.

Гостујући у “Живој истини”, Вујановић је, ипак, напоменуо да дневни ред неће бити онакав какав је Кривокапић тражио.

“Не може Савјет да разговара о томе да ли је на одбрану и безбједност имала утицаја одлука бившег директора Агенције да се повуче. Према Закону о АНБ-у, Агенција и њен директор одговарају Влади. Кад је директор одлучио да се повуче, објавио је своје разлоге, објавио је их и премијер. Шта има тиме да се бави Савјет”, пита се Вујановић.

Вујановић је одбацио идеју опозиције о прелазној Влади јер, како је навео, актуелна функционише стабилно.

Предсједник државе сматра да је Црна Гора на добром европском и атланстком путу, а да су у области економије остварени значајни резултати.

Истиче да не примјећује пропусте у раду Владе, али је уочио како неки њени пројекти не пролазе у Скупштини, мислећи прије свега на Краљичину плажу.

“Мислим да је то лоша страна коалиције и имам замјерку на њено функционисање. Надам се да ће бити направљен договор који ће комуникацију Скупштине и Владе учинити бољом јер мислим да је то функционисање коалиције, гдје Влада одлучи нешто а то не прође у Скупштини, јако лоше; то је један комотан и лагодан однос СДП-а, посебно њеног предсједника Кривокапића”, закључује Вујановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here