Насловна Друштво Вујановић одбио захтјев Чобељића поводом отказа војницима

Вујановић одбио захтјев Чобељића поводом отказа војницима

0
ПОДИЈЕЛИ

Прве жртве НАТО окупације, постали су управо војници Војске Црне Горе, који су добили отказе јер нису били по НАТО стандардима. Данас је предсједник Црне Горе Филип Вујановић одбио захтјев Синдиката одбране и Војске Црне Горе (СОВЦГ) да сазове Савјет за одбрану и безбједност због непродужених уговора за 30 војника, казавши да нема потребе за било каквим коментаром.

Подсјетимо, због отказа војницима предсједник Синдиката одбране и Војске Црне Горе, Ненад Чобељић, затражио је од предсједника државе да Парламенту на поновно одлучивање врати Закон о Војсци Црне Горе. Он је тада саопштио да је „из стро­ја из­ба­че­но 30 вој­ни­ка по уго­во­ру“, те да је то проблем који захтијева хитну сједницу Савјета за одбрану и безбједност нагласивши да је ВЦГ де­сет­ко­ва­на та­квим „те­ро­ри­стич­ким чи­ном”.

Међутим, Вујановић је у данашњем одговору Чобељићу, преносе „Вијести“ доставио изјашњење Министарства одбране (МО) из којег тврде да престанак службе војницима неће имати утицаја на систем команде, Војску Црне Горе (ВЦГ) и државу.

„Имајући у виду обим одговора и изјашњење министра одбране Предрага Бошковића, нема потребе за било каквим коментаром,“ изјавио је Вујановић.

Бошковић је у одговору Вујановићу појаснио да је ријеч о 22 војника по уговору којима једногодишњи уговор о служби у ВЦГ истиче током септембра и за које је у складу са законом покренут поступак за престанак службе због истека уговореног рока.

Чобељић међутим истиче да је Бошковић „свјесно и смишљено заобишао суштинске одговоре и чињенице, што није смио да уради, бар не према предсједнику Црне Горе и предсједнику Савјета за одбрану и безбједност“, те напомиње да министар одбране није доставио ниједан акт или доказ уз одговоре које је дао.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here