Насловна Политика Вујановић необавијештен о активностима Вељовића

Вујановић необавијештен о активностима Вељовића

2
ПОДИЈЕЛИ

Filip-Vujanović

Након што су јуче на адресу министра унутрашњих послова Рашка Коњевића стигле информације дирекотра Управе полиције Славка Стојановића и предсједника Црне Горе Филипа Вујановића о организовању суботњег скупа којим је предсједавао Веселин Вељовић, Унутрашњој контроли наложено је да утврди ко су били учесници тог скупа и да их саслуша, пишу штампани медији. Предсједник Вујановић саопштио је да није упознат са активностима које је његов савјетник Веселин Вељовић спроводио у кампу на Златици са припадницима Специјалне антитерористичке јединице МУП-а.

Вељовић је раније тврдио да је у полицијском кампу учествовао на скупу о НАТО интеграцијама и да је тамо боравио уз сагласност министра Рашка Коњевића. Коњевић је демантовао Вељовића, а из кабинета министра унутрашњих послова, „Дану“ је потврђено да је министар од Вујановића добио јуче и писану изјаву Вељовића о поменутом скупу.

  • Уз захвалност за реаговање предсједника Вујановића, који ни сам није био упознат са активностима свог савјетника, министар Коњевић је сагласан са његовим ставом да треба да се оцијени „да ли су носиоци активности адекватно поступали“, те да ли његов „савјетник треба да настави ове активности“. Да су мотиви одржавања скупа упитни, јасно је из дијела информације коју је министар добио, а у којој се каже да је позив за присуство скупу у кампу, полицијским службеницима упутио директно Вељовић, тврде у МУП-у.

Симптоматично је, како кажу, и то што се у добијеним информацијама разликује податак о броју службеника који су присуствовали скупу. У изјави директора Управе полиције Славка Стојановића наводи се да их је било око 50, а у изјави Вељовића пише да је скупу присуствовало 70 службеника „углавном руководећег и командног састава“.

  • Због бројних нејасноћа, одјељење за унутрашњу контролу рада полиције добило је налог да направи план контроле током чега би требало утврдити све чињенице, а посебно списак присутних полицијских службеника, као и законски основ да их позове директно Вељовић, чиме су нарушени законски прописи – казала је Коњевићев савјетник за односе са јавношћу Мирјана Бошковић.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here