Насловна Политика Вујановић: Коалиција ће превазићи неслагања

Вујановић: Коалиција ће превазићи неслагања

1
ПОДИЈЕЛИ

Политичке активности у овој години треба усмјерити на добијање чланства у НАТО савезу, поручио је предсједник Црне Горе Филип Вујановић, наводећи да пријевремене изборе не види као могућност.

Filip Vujanovic i Ranko Krivokapic

Вујановић, како је рекао, очекује да ће коалициона неслагања око важних инвестиционих тема ускоро бити превазиђена и да ће се наћи начин да се сачувају инвеститори.

„Када нешто потпишете и када неку приватизацију доведете до краја, онда не можете да се играте са страним партнерима. Ја се надам да ће Емирати имати разумијевања за те унутрашње односе који постоје у нашој коалицији и да ће се наћи начин да се тај анкекс потпише са Дубовицом и Милочером као двије плаже које нијесу само као пројекти битни, већ као одговоран однос државе према партнерима“, казао је он, преноси портал РТЦГ.

Вујановић је, коментаришући захтјев предсједника Скупштине, Ранка Кривокапића, за одржавањем сједнице Одбора за националну безбједност поводом оставке директора Агенције за националну безбједност, Бора Вучинића, поновио да ће разговарати са Кривокапићем да се сједница не одржи на начин на који је он то раније предложио.

„Мислим да ми не треба да разговарамо о тој теми која се тиче повлачења директора Агенције, јер је он одговоран Влади, тако да, просто мислим да тај савјет треба да има однос према себи и својој надлежности – афирмацији евроатланстских интеграција без теме оставки“, казао је он.

Према ријечима Вујановића, не зависи од те оставке евроатлантска будућност Црне Горе.

„А посебно не зависи одбрана и безбједност, која је тема тог савјета. Ево разговараћемо са предсједником парламента, наша комуникација је често дуга, са много ријечи и размјене мишљења, али се заврши, ја се надам, успјешно“, рекао је Вујановић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here