Насловна Политика Вујановић још не зна хоће ли на параду у Москви

Вујановић још не зна хоће ли на параду у Москви

6
ПОДИЈЕЛИ

Glasanje Filipa Vujanovica 3

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић још се не изјашњава хоће ли путовати на обиљежавање 70. годишњице побједе над фашизмом, односно да ли ће присуствовати војној паради 9. Маја у Москви.

Из Вујановићевог кабинета више од двије недјеље “Вијестима” не одговарају хоће ли се предсједник Црне Горе одазвати позиву да присуствује војној паради у Москви.

Генарал у пензији Благоје Граховац сматра да ће коначна одлука о путу у Москву зависти од става врха Демократске партије социјалиста.

Вујановић се не пита хоће ли ићи у Москву, јер то ће одлучити клан у врху ДПС-а. Једно је поштовање према руском народу и његовом доприносу борби против фашизма, а сасвим је друго давање почасти имепријалистичкој политици Владимира Путина кроз такве манифестације као што је парада”, сматра Граховац.

vojna-parada

Највиши званични чланица ЕУ, Уније и САД одбили су да присутвују паради у Москви, због улоге Русије у украјинској кризи.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров недавно је изјавио да је 26 страних лидера прихватило позив да присуствују паради, наводећи да се очекују лидери Грчке, Кипра, Исланда, Норвешке, Словачке, Чешке, Србије, БиХ, Македоније и Црне Горе.

Граховац сматра да црногорска власт наставља дуплу игру у којој се само јавно залаже за интеграције.

Ако Црна Гора искрено жели у ЕУ и НАТО, не треба бити нарочито мудар па знати шта треба чинити 9. маја. Исказати поштовање према доприносу руског народа у борби против фашизма, али не давати легитимитет Путиновој политици”, казао је он.

6 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here