Насловна Насловна Вујановић ипак игра како Кривокапић свира

Вујановић ипак игра како Кривокапић свира

4
ПОДИЈЕЛИ

Filip Vujanovic i Ranko Krivokapic

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић одредио је да се на данашњој сједници Савјета за одбрану и безбиједност расправља о оставци шефа АНБ-а Бора Вучинића, иако је крајем прошле седмице рекао да неће прихватити тај предлог шефа парламента Ранка Кривокапића и да Савјет нема шта да се бави бившим шефом АНБ, јер је он објаснио своју оставку.

У позиву који је упутио члановима Савјета, Вујановић је навео да ће се на данашњој сједници разматрати стање у безбједносно-обавјештајном сектору у свјетлу евроатлантских интеграција и повлачења директора АНБ.

Вујановић је тиме прихватио предлог дневног реда Савјета који му је упутио Кривокапић након повлачења шефа АНБ-а.

Једина разлика је то што ће у Савјету расправљати и о извјештају Вијећа за националну безбједност, иако је Савјет према закону о овом питању требало да расправља прије више од мјесец дана.

Boro Vucinic i Milo Djukanovic

Кривокапић је раније инсистирао да се расправља о утицају Вучинићевог повлачења на обавезе Црне Горе према НАТО-у, наводећи да је шеф Агенције добијао потврде европских партнера и да је ријешио једно од најосјетљивијих питања у интеграцијама.

Вујановић је прво заказао сједницу након што му је Кривокапић поручио да је то његова обавеза према Пословнику о раду Савјета, чему су претходила међусобна надгорњавања.

Међутим, та сједница је отказана због обавеза премијера Мила Ђукановића, у Влади.

Чланови Савјета су Вујановић, Кривокапић и Ђукановић.

4 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here