Насловна Политика Вујановић: Ђукановић треба да буде нови председник ЦГ

Вујановић: Ђукановић треба да буде нови председник ЦГ

11
ПОДИЈЕЛИ

Председник Црне Горе Филип Вујановић каже да више нема права да се кандидује за председника државе, па ће саветовати лидеру Демократске партије социјалиста Милу Ђукановићу да преузме ту одговорност, он је то изјавио у емисији Жива истина.

„Ја заиста мислим да живимо у времену у којем он мора са посебном пажњом да размисли о својој кандидатури, а да ће као основ своје одлуке узети његов укупни рејтинг у јавности. Врло сам наклоњен томе и мој ће савет њему бити да прихвати ту врсту одговорности — да настави оно што сам ја радио, а што је он радио пре мене“, казао је Вујановић.

Односи Црне Горе са Русијом потпуно ће се променити, сматра Вујановић, када Црна Гора постане пуноправна чланица НАТО-а, додајући да је Црној Гори место у Алијанси, јер је то, како је казао, „нешто што јој природно припада“.

„Одлука о томе биће донета у парламенту, а приче о референдуму или неутралности су бесмислене“, тврди Вујановић.

„Ја не видим шта би могла Русија да уради овде да се овде референдум догоди. То је наше суверено право, о томе одлучује Црна Гора, о томе одлучује парламент. А ја не видим ниједну могућност да наш парламент не донесе одлуку о референдуму“, навео је Вујановић истичући да не мисли да би једна од опција могла да буде и изазивање немира у Црној Гори који би резултирали референдумом.

„Мислим да ће се став Русије и однос Русије према Црној Гори променити нашим уласком у НАТО. Тада ћемо наставити да развијамо односе баш онако како је руски председник Владимир Путин и казао недавно, на темељу традиционалних односа који трају већ стотинама година. Мислим да ћемо након тога и потписати неке споразуме који већ дуго чекају потписивање и који су показатељ да се у Русији чека исход“, казао је Вујановић додајући да сматра да ће митрополит Српске православне цркве Амфилохије, како се одлука о НАТО-у буде примицала, „дати гас“ у бављењу политиком.

Он је додао да када Црна Гора приступи НАТО савезу, верује да ће Митрополит на крају такво стање и прихватити.

 

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  MA NEMOJ PIJIPE OBRAZATI !PI,PIJIPE STO SROCI TAKO VELEUMNE MISLI NEJACKO NAS.KAZES PIJIPE DA CES SAVJETOVATI ONOGA KOJI TE JE IZGURAO POSLIJE PLJACKE PREDSEDNISKIH IZBORA DA ZASJEDES MJESTO KOJE TI NIJE PRIPALO.E NAS VESELI PIJIPE LAZNI PRESJEDNICE KARADAGA SVE OKO TEBE JE LAZNO I IZGUBLJENO,LAZNI PARLAMENT,LAZNA VLADA,LAZNI NAROD,LAZNI JEZIK ,LAZNA ISTORIJA ,LAZNA SADASNJOST I LAZNA BUDUCNOST!

 2. 0
  0

  Kakva je puška ovi bivši beograđanin!
  I sve ti one zna.
  E, će da procvjetaju odnosi sa Rusijom čim Montenegro uđe u NATO, kad načisto izađe iz pameti!???
  Kako će to silno da obraduje baćušku, pa će oma ponovo da usvoje Montenegro, da im šilju kukuruz i džebanu, još i nešto šoldi da se nađe!
  Bože te avetinje!?
  Koji još i zna da je NATO prirodno stanište za Montenegriju, sve će da cvjeta u hiljadu boja!?
  Još i zna sagrailo da je referendum besmislen!?
  Dugogodišnji besmisleni prešjednik lovačkog saveza grgoljavih praćkara!
  A sve će to još i da blagoslovi SPC!?
  … Da mi njega ipak vratimo u Biograd! Bolja je tamo medicinska nega.

  • 0
   0

   Da mi njega ipak vratimo u Biograd! Bolja je tamo medicinska nega.

   Одговори
   za njegove boli nema lijeka,kicma se da operisati,ali komplet novu napravit i presaditi do sada nije nikome uspjelo!

 3. 0
  0

  Ti se fijipe ni u kuci ne pitas no svetljsna iz kuca a kad donesete odluku u parlament kad. Bude novi parlament isto tako ce je ponostit pa zajedno sa natom treba o vas procerat pa nek vas jenkiji drze kad ste tako pametni konjec lazni predsjednice

 4. 0
  0

  Prvo Milo Filipu da direktivu sta treba da misli ko ce biti sledeci dps kandidat na predsjednickum izborima, pa ga Filip kao nagovara da se na’fati a ovaj kao nece, dosta mu je politike, pa na kraju kao popusti jer mu je interes naroda na prvom mjestu. Pa nemojte da ste bas toliko predvidljivi!

 5. 0
  0

  Malo je reci da ova karikatura od covjeka smijesna. Dje ga nadjose kukala nam majka. Crnogorski Boris Yeltsin. Yeltsin je bio teski alkoholicar a Fijip ljudska nesreca.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here