Насловна Друштво Вујановић Азербејџанцима орден, они заузврат његовој ћерки позив на форум

Вујановић Азербејџанцима орден, они заузврат његовој ћерки позив на форум

0
ПОДИЈЕЛИ

Ћерка предсједника Црне Горе Филипа Вујановића, Нина Вујановић, учествоваће сљедеће недјеље на Глобалном форуму младих у главном граду Азербејџана, јављају Вијести.

Лист подсјећа да је Вујановић средином марта био један од говорника на Глобалном форуму у истом граду, док оба наведена форума организује азербејџански Међународни центар Низами Ганџеви (НГИЦ).

Вујановић је 15. јуна у Подгорици одликовао Орденом црногорске заставе првог степена копредсједавајућег Центра Исмаила Серагелдина.

У саопштењу предсједничког кабинета се истиче да је одликовани директор Александријске библиотеке, али се нигдје не помиње и да је један од предсједавајућих у Центру.

Серагелдин је на мартовском форуму био модератор на тему панела “Будућност међународних односа”, у оквиру којег је један од говорника био управо Вујановић.

На истом панелу је учествовао и македонски предсједник Ђорђе Иванов, чији ће син, Иван Иванов, такође учествовати на Глобалном форму младих у Бакуу од понедјељка.

На Глобалном форуму младих учествоваће и дјеца бивших предсједника и премијера Босне и Херцеговине, Албаније, Украјине, Андоре и Летоније.

Из Босне ће учествовати син бившег шефа дипломатије Златка Лагумџије.

Управо ће бивши високи званичник БиХ бити један од предавача на Глобалном форуму младих, на којем ће учествовати његов син.

Међу до сада потврђеним говорницима биће и бивши предсједници Хрватске Иво Јосиповић, Летоније Валдис Затлерс и Бугарске Росен Плевнелиев и Петар Стојанов.

Вујановић је крајем прошле године одликовао највећим државним одликовањем Плевнелиева, који је истим узвратио.

Форум ће окупити 50 младих лидера, али и садашње и бивше државне лидере.

Вујановић је више пута истицао одличне односе са Азербејџаном, прије свега са предсједником Илхамом Алијевим.

Алијев је отворио мартовски Глобални форум.

Предсједникова ћерка Нина Вујановић запослена је у Централној банци Црне Горе (ЦБЦГ). Према подацима које је њен отац пријавио Агенцији за спрјечавање корупције, њена плата у ЦБЦГ је 2015. варирала је од 680 до 1.070 евра. У новом картону се не помиње ниједно од његово троје дјеце. Нина Вујановић је први стални радни однос засновала је 2011. у Главном граду Подгорица. У ЦБЦГ је дошла у новембру 2012. године.

“Магистар је економије – звање стечено на Универзитету Колег у Лондону, дуже специјализације из економије на Универзитету економије Чешке, Московском државном универзитету и Универзитету Мејн у САД-у. Економију је дипломирала на Економском факултету УЦГ са просјеком 9,93. Добитник је великог броја награда и признања за академски успјех, а објавила је више истраживачких радова. Говори енглески и руски језик”, образложили су 2013. из ЦБЦГ одлуку због чега је она у тој институцији.

Како се наводи у једном од посљедњих истраживачких радова, тренутно је на докторским студијама на британском универзитету Стафордшир, истакле су Вијести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here