Насловна Друштво Вујачић подржава Тачијеву посјету Црној Гори

Вујачић подржава Тачијеву посјету Црној Гори

0
ПОДИЈЕЛИ

Контроверзни предсједник „Удружења Црногораца Косова“, Слободан Вујачић поздравља долазак Хашима Тачија 15. и 16. јануара у званичну посјету Црној Гори.

boban vujačić

“Као удружење у чијем је чланству знатан број повратника, који сада живе и раде на Косову, можемо да разумијемо патње и проблеме расељених у Црној Гори, али рјешење за наше проблеме и проблеме расељених једино се може изнаћи кроз сарадњу и дијалог. Зато смо сигурни да ће посјета потпредсједника Владе и министра иностраних послова Косова и његови разговори на највишем нивоу додатно унаприједити добросусједске односе Црне Горе и Косова, створити квалитетније услове за одрживи повратак расељених и довести до коначног рјешења нашег уставно-правног положаја и адекватне заступљености у Скупштини Косова, као и изради стратегије за афирмацију црногорске заједнице на којој инсистира наше удружење”, пише у саопштењу које је потписао предсједник Удружења Слободан М. Вујичић.

Додаје се да је “Црна Гора без сумње увијек била фактор регионалног мира и напретка, тако да је ова посјета логичан наставак те политике”.

“Са друге стране, са потписивањем Бриселског споразума и учешћем на регионалним иницијативама и Косово све више показује исте сигнале. Стога вјерујемо да ће посјета допринети стабилности и миру у региону, што је, претпостављамо, циљ свих нас”, истиче се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here